Vije-sti

Truth ≠ Tribe izdali prvi singl i spot “Daleka”

Truth ≠ Tribe izdali prvi singl i spot “Daleka”

Zagrebački jazz rock kvartet Truth ≠ Tribe objavio je prvi singl i spot za pjesmu “Daleka”.

Singl "Daleka" posvećen je migrantima i današnjem odnosu prema "drugome" tj produbljivanje koncepta drugoga i suštinski drugačijeg. Daleka je bijeg bez dolaska, čekanje jedno drugoga i traženje novoga jer, pojašnjava bend, pod maramom može biti bilo tko, muškarac ili žena, dijete ili star čovjek, marama nas prati gdje god otišli, možda samo iz oka onoga koji se ne kreće.

Punim nazivom benda, Truth ≠ Tribe / Правда ≠ Племя novi je zagrebački kvartet kojeg čine glazbenici Luka Čapeta na električnoj gitari, Mak Murtić na saksofonu, flauti i sopili, Jurica Rukljić na tubi s elektronikom i Nenad Kovačić na perkusijama. Bend je fuzija zagrebačke jazz, rock i alternativne kulture te crpi inspiraciju iz svjetskih folklornih tradicija.

Glazbenici već otprije poznati iz rada u projektima kao što su Mimika, Antenat, Porto Morto, Damir Imamovic's Sevdah Takht ili Afion, okupljeni pod novim imenom ovim singlom najavljuju i prvi album. “Daleka” je snimana u studiju Ante Prgina “Surke”, koji ujedno potpisuje miksanje i produkciju uz Luku Čapetu dok skladbu potpisuje Mak Murtić. Dinko Čvorić - Doringo zaslužan je za video u kojem se kao glumci pojavljuju Marta Kolega i Ivan Iljaš.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni