Vije-sti

Unplugged Good Vibrations uz Luka Belani, Jeboton Ansambl, Denis Katanec i Phaneron

Unplugged Good Vibrations uz Luka Belani, Jeboton Ansambl, Denis Katanec i Phaneron

Preko 60 izdanja bilo je potrebno da na red je dođe i prvi "ištekani" Good Vibrations.  U srijedu 18. veljače, u Vintageu će nastupiti Luka Belani, Jeboton Ansambl, Denis Katanec, te za ovu priliku akustični bend Phaneron. Za DJ pultom će se ovom prigodom Kneži pridružiti  Lovely Quinces.


cover belani


Luka Belani, Križevčanin s adresom u Zagrebu, iza sebe ima dva albuma koja su prošla vrlo zapaženo kako kod publike tako i kod kritičara, a nedavno je počeo raditi na svom trećem albumu za kojeg tvrdi da će biti nešto drugačijeg izričaja. Odradio je nekoliko turneja po Europi, a valja istaknuti i nastup na main stageu INmusic festivala. Nakon otvaranja 2. sezone Good Vibrationsa u pratnji benda zajedno sa She Loves Pablom, ovog puta Luka će svoj materijal predstaviti u opuštenijoj solo varijanti.


[embed]https://www.youtube.com/watch?v=KwgarMytNHc[/embed]


Jeboton je kolektiv bendova: Porto Morto, Spremište, Druker, Antidepresiv, Hren, Lobotomija, a Jeboton ansambl funkcionira kao off projekt sastavljen od njihovih članova. I dok u svojim matičnim bendovima sviraju u manjim brojevima, Jeboton ansambl broji dvanaestak članova - ovisno o izvedbi, fakultetskim obvezama i raspoloženju glazbenika. Za sebe kažu kako su kolektiv uličnih muzičara i zgubidana koji sviraju akustične obrade već gore nabrojenih bendova, u jako pjevanom, lijepom i veselom aranžmanu.


[embed]https://www.youtube.com/watch?v=3FSvWcoz1Ys[/embed]


Denis Katanec je zagrebački kantautor i pokretačka snaga bendova Felon i Denis Katanec Okanagan LTD. Iza sebe ima album "Jasno, nečujno, a suviše glasno" (Felon), dva eksperimentalna albuma napisana i snimljena u 24 sata "Sveska bijednih I" i "Sveska bijednih II", te aktualno izdanje u vidu EP-a "Sve moje Laurie" s bendom DK Okanagan LTD.  U Vintageu nastupa prvi put i to također u solo varijanti.


[embed]https://www.youtube.com/watch?v=wdvdbTnqX4E[/embed]


Phaneron, akustično-elektronički soul pop/rock bend, nastao je krajem 2013. godine kao akustični projekt dvojice prijatelja, Nikole Lugovica i Stefana Nožice. Oni su nakon par mjeseci probi i sviranja napravili dovoljno materijala za prvi EP Memories, te su ubrzo nakon toga popunili zvuk benda pomoću svojih prijatelja, današnjih članova: Lucije Sun, Dina Luje,  Andreja Tacigina i Igora Vebera. Trenutno su u daljnjem procesu razvijanja zvuka kroz različite glazbene žanrove i elemente, a isto tako rade na novim materijalima.


[embed]https://www.youtube.com/watch?v=KkrU8C2W3Eg&list=PLvDk5j3G12-tB6TsxxHYDI9G-SbptRooQ[/embed]


Nakon koncertnog dijela (a i prije njega te između bendova) glazbu pušta DJ Kneža, ovaj put uz asistenciju svima nam dobro znane Dunje Ercegović aka Lovely Quinces u ulozi gosta DJ-a. Upad je 20 kn, a početak u 20:30h. Vidimo se!

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni