Vije-sti

Upoznajte BETI - novi zajednički projekt Natali Dizdar i članova grupe Mayales!

Upoznajte BETI - novi zajednički projekt Natali Dizdar i članova grupe Mayales!

Iza BETI, novog imena na domaćoj glazbenoj sceni, kriju se Natali Dizdar i članovi grupe Mayales: Vlado Mirčeta, Luka Geček i Pavle Miholjević.

Dugogodišnji prijatelji i suradnici svoj novi projekt  predstavljaju odvažnim singlom „Slobodna“, a nadaju se da će do jeseni objaviti EP za koji imaju pripremljeniji pet pjesama.

Kako se ova četvorka odlučila na zajednički projekt otkrili su nam njeni članovi:

Bend je nastajao netipičnim, a možda i obrnutim procesom nego što inače nastaju bendovi, prvo smo Luka i ja počeli snimati ideje, a onda razmišljati koga bi to sve uključivalo. Priključio se Pavle, pa onda i Natali, a na kraju smo se nekako uspjeli dogovoriti i za ime, koje je - valjda je jasno, skraćenica od 'Natali, Luka, Pavle & Vlado'.“, objasnio je Vlado Mirčeta.

Luka Geček opisao je trenutak u kojem su se definitivno odlučili okušati u novom glazbenom izazovu:

„Ideja za off bendom kuhala se kod Vladeka i mene već neko vrijeme. Imali smo svaki svoje ideje koje smo htjeli ispoljiti kroz neku svoju priču. Na kraju mislim da je presuđujući trenutak bio cugi s Pavlom na Trešnjevci  kada je izrazio želju da nam se pridruži. Nakon toga smo počeli polako snimati. Postavilo se pitanje tko će pjevati, a Natali je u to vrijeme imala fazu traganja za nečim novim i drugačijim i tako se uklopila u cijelu priču.“

Natali Dizdar ovom projektu, osim odlične ekipe, privukao je drugačiji zvuk od uobičajenog:

Ideja je bila napraviti glazbu koja je malo drugačija od onoga sto radimo u svojim matičnim projektima. Kao neki izlet u ono sto jako volimo i slušamo privatno, sa slobodnijim formama koje nisu nužno pop, ali najdraže mi je da o tome kako sve skupa zvuči odluči publika.

Svi smo donijeli neku svoju pjesmu koja se onda zajednički dovela do kraja, neke su tvrđe, neke mekše, neke više naslonjene na rock'n'roll, a neke s prizvukom sveprisutne elektronike.“

BETI se publici predstavlja singlom „Slobodna“ za koji će biti i snimljen spot u režiji Andreja Korovljeva, a kojem je svoju umjetničku magiju tekstom podario frontmen Mayalesa Petar Beluhan.

„Pjesma 'Slobodna' je počela kao Lukina inicijalna ideja, onda smo svi to malo začinili, uskočio je i Psihodelični Papa Štrumpf Pero s tekstom. Ovim putem još jedanput hvala i Johnu za bubanj i Juri na klavijaturama. S obzirom na to da svi slušamo različitu muziku, ne znam baš možemo li govoriti o zajedničkim utjecajima, ali sam zadovoljan rezultatom, izgleda da se sve sretno posložilo.

Red disco - popa, 60's rocka, pop senzibiliteta koji ima Natali i malo psihodelije koju hoćeš-nećeš nas trojica iz Mayalesa vučemo sa sobom. U svakoj od pjesama je netko od nas malo više "na svom terenu" nego ostali, ali čujem nit koja to sve povezuje u jednu zaokruženu cjelinu...ili se bar nadam da je tako.“, rekao je Vlado Mirčeta.

 

 

 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni