Vije-sti

Uskoro izlazi zajedničko digitalno (re)izdanje bendova Bijes zdravog razuma i Nula

Uskoro izlazi zajedničko digitalno (re)izdanje bendova Bijes zdravog razuma i Nula

Uskoro stiže novo digitalno (re)izdanje naše etikete. Riječ je o zajedničkom odnosno split albumu dvaju prijateljskih HC/punk bendova, Bijes zdravog razuma i Nula.

Materijal imena "Šplit (ako može šport, može i šplit)" originalno je izdan na vinilu i audio kazeti sada već davne 1995.g. pod okriljem etikete Humanita Nova. Album službeno izlazi 28.5.2021. te će po prvi puta biti dostupan u digitalnom obliku putem naše Bandcamp stranice, digitalnih platformi i webshopa.

Digitalni download sadrži knjižicu s tekstovima (32 stranice) koju su ilustrirali danas među najprepoznatljivijim domaćim tattoo majstorima, Zele (Tattoo studio Zagreb) i Buncek (Tattoo studio Gandalf).

Premijerno digitalno izdanje prve DIY ploče novije hrvatske povijesti, sa dva prijateljska benda. U doba originalnog objavljivanja krasila ju je titula prve, totalno nezavisne, samoizdate ploče na ovim prostorima. Iako bendovi, a prije svega skupina mladih ljudi koji su se trudili odbaciti sve nepotrebne i negativne stvari i pojave što su ugrožavali njihovu egzistenciju uspjeli su pretočiti duh tadašnjeg vremena u fizički nosač zvuka. Daleko ispod radara medijsko-komercijalnog prostora uspjeli su u svom naumu ispouruke beskompromisnog materijala koji je bio i ostao naširoko prepoznat u underground krugovima ex-YU prostora te Europe.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni