Vije-sti

Van Gogh osvojio nagradu MTV Best Adria Act

Van Gogh osvojio nagradu MTV Best Adria Act

[caption id="attachment_4444" align="aligncenter" width="547"]Photo by Nebojša Babić Photo by Nebojša Babić[/caption]

Van Gogh je ovogodišnji dobitnik prestižne MTV Best Adria Act nagrade! Najbolji regionalni izvođač, po mišljenju publike, dobio je najveći broj glasova u proteklih šest tjedana na siteu www.mtvema.com. Dobivenim priznanjem Van Gogh dalje nastavlja utrku za osvajanje još jedne nagrade  - “MTV Worldwide Act”, koja će biti dodjeljena 9. studenoga na ceremoniji u dvorani The SSE Hydro u Glasgowu.

 MTV nagradu Van Gogh je prvi put osvojio 2007. godine. Tim povodom, frontmen grupe Zvonimir Đukić Đule je izjavio: “Ljudi, hvala svima koji ste vjerovali u nas. Ovo priznanje predstavlja našu zajedničku pobjedu. Želimo ovu nagradu proslaviti sa vama, licem u lice, od grada do grada, a prvi susret vam dogovaramo već 11. prosinca na našem velikom beogradskom koncertu u  Hali sportova na Novom Beogradu”.

Van Gogh su osvojili više glasova od drugih izvođača nominiranih za Best Adria Act nagradu - Vatre, Gramatika, Punčki i sastava Who See. Rokeri iz Beograda od danas u podne kreću u novi krug natjecanja u kojem će se boriti za nominaciju za Worldwide Act nagradu. Glasanje za ovu fazu trajat će do srijede, 29. listopada u ponoć, također na stranici www.mtvema.com. Finalni popis od 10 nominiranih izvođača iz svih krajeva svijeta bit će objavljen 30. listopada, dok će pobjednik biti nagrađen na svečanosti dodjele MTV EMA nagrada u Glasgowu u nedjelju, 9. studenoga.

20. jubilarna dodjela MTV europskih muzičkih nagrada prenosit će se uživo iz dvorane The SSE Hydro u Glasgowu u nedjelju, 9. studenoga. Crveni tepih počinje u 20:00, dok je ceremonija dodjele na MTV programu od 21:00. Glasanje za 2014 MTV EMA u svim kategorijama odvija se na mtvema.com.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni