Vije-sti

Vanillaz na velikom svjetskom streaming festivalu

Vanillaz na velikom svjetskom streaming festivalu

Festival se održava od petka do nedjelje, a prenosit će se putem usluge Facebook Live, servisa Twitch i YouTube kanala diskografske kuće Spinnin' Records. Slogan događaja je "Bringing the Rave into Your Living Room"

Članovi dua Vanillaz će ovoga vikenda biti dijelom jednoga od najvećih streaming festivala elektroničke glazbe na svijetu. Radi se o festivalu "1001Tracklists Stay at Home Sessions" koji će donijeti video setove izvođača elektroničke glazbe i omogućiti svim ljubiteljima klupskoga zvuka da svoje dnevne sobe pretvore u mjesto za ples i uživanje u kulturi klupske zabave.

Festivali poput ovoga omogućuju nam da se barem malo odmaknemo od ovih neobičnih trenutaka kojima svjedočimo - reći će Marko iz grupe Vanillaz i dodati: Oni predstavljaju naš mali doprinos svim ljudima da uz glazbu zaborave na brige koje ih muče.

Festival '1001 Tracklists Stay at Home' organizira platforma '1001Tracklists' iz Washingtona u Sjedinjenim Državama, a svi nastupi bit će emitirani na YouTube kanalu jedne od najvećih specijaliziranih etiketa svjetske klupske scene – nizozemski Spinnin' Records. Cijeli događaj emitirat će se i putem usluge Facebook Live na stranici platforme '1001Tracklists' odnosno Amazonova servisa Twitch za live streaming. Nastup grupe Vanillaz predviđen je za subotu, s početkom u 20:45 sati.

Veseli nas da sudjelujemo na jednom od najvećih virtualnih festivala na svijetu' - ističe Miha i dodaje: 'Festival nam donosi mogućnost da na virtualan način budemo u kontaktu s ljudima koji vole našu glazbu. Omogućuje nam da sudjelujemo u povezivanju glazbenika cijelog svijeta u širenju optimizma i ljubavi koji su nam sada potrebniji no ikada.

Festivalski set dua Vanillaz bit će sastavljen od radova i komercijalnih elektro eksperimenata koje su momci napravili za tjedana izolacije. Vanillaz će donijeti hommage kantautoru Billu Withersu putem njihova čitanja klasika 'Ain't No Sunshine', napravljenog zajedno s britanskim glazbenikom nove generacije – Sad Luvom. U set će, jednako tako, biti uključeno hrvatsko glazbeno naslijeđe i citati ostavštine švedske grupe Abba. Među pjesmama će se naći i nekoliko njihovih budućih singlova kao što je obrada 'Freed from Desire', a nastup će početi semplom govora Charlieja Chaplina koji nas podsjeća na potrebu da, kao ljudi, jedni drugima budemo od pomoći.

'Jako mi je drago da smo u ovom periodu karantene nešto dobro izvukli iz ove neobične i tužne situacije - ističe Marko. Miha će dodati kako je ova zdravstvena kriza prilika za sve nas da resetiramo vlastiti sustav vrijednosti:  Koliko god neobično zvučalo, iz ove situacije će izaći nešto dobro. Ljudi će cijeniti stvari koje su prije uzimali zdravo za gotovo.'

Festival '1001 Traclists Stay at Home Sessions' počinje u petak u 16 sati prema hrvatskom vremenu i traje do nedjelje u 23:30 sati navečer, a na njemu će nastupiti više od 40 izvođača sa svih krajeva svijeta. Među njima će biti Sam Feldt, Shaun Frank i Firebeatz. Slogan događaja je 'Bringing the Rave itno Your Living Room'.

 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni