Vije-sti

Veliki slavljenički koncert Jinxa

Veliki slavljenički koncert Jinxa

Velikim koncertom u Domu sportova grupa Jinx sinoć je obilježila četvrt stoljeća uspješne karijere potvrdivši još jednom status jednog od najboljih domaćih live bandova.

Artan Lilifoto: Artan Lili, credit: Zoe Šarlija

Ovoga puta u proširenom sastavu, uz pojačanu brass sekciju, udaraljke, gudački kvartet i novim, za ovu prigodu pripremljenim aranžmanima pjesama, a sve uz sjajnu audio i video produkciju, Jinxi su u više od dva sata protutnjali kroz zavidnu kolekciju nostalgično zaraznih pop hitova koji su od prve do zadnje pjesme oduševili fanove koji su ih došli podržati u Dom sportova.

Jinxfoto: Jinx, credit: Zoe Šarlija

Koncert je otvorio odličan beogradski sastav Artan Lili i super zagrijao publiku koja je pokazala zavidno poznavanje njihovog glazbenog opusa. Za svoj su energični nastup Artan Lili nagrađeni velikim pljeskom, čime je publika potvrdila da su Jinxi za svoj koncert odabrali savršenu predgrupu.

Jinxfoto: Jinx, credit: Zoe Šarlija

Nakon ovako sjajnog uvoda uslijedio je dugoočekivani live spektakl Jinxa! Pjevalo se i plesalo od prve minute i prvog takta uz ‘Jesmo li dobro?’ i ‘Ako si rođen u pogrešno vrijeme’ sa posljednjeg albuma ‘Pogrebi & Pomiriši’, pa onda ‘Da smo se voljeli manje’, ‘Na zapadu’, ‘Na čemu si ti’, ‘Smijem se’, ‘Brazil’, ‘Bye, Bye, Baby Bye’, ‘Ljeto’, ’Strijele na horizontu’, ‘Sve se jednom mora vratiti’ i druge znane Jinx uspješnice. Set lista koncerta obuhvatila je svih sedam studijskih albuma benda, a najveći hitovi ‘Tamo gdje je sve po mom’ i ‘Koliko suza’ očekivano su izazvali erupciju oduševljenja u dvorani, uz zborno pjevanje i ovacije raspoložene publike.

Jinxfoto: Jinx, credit: Zoe Šarlija

Dva dodatna vrhunca bila su osigurana za posebne goste Jinxa. Prvo se na scenu popeo sjajni Dubravko Ivaniš Ripper koji je sa Jinxima otprašio ‘Na zub su me uzeli mama’, a onda i legendarni Davor Gobac koji je dodatno podigao temeraturu u užarenoj dvorani izvedbom zajedničkog hit singla ‘Maradona’.

Odlično raspoloženi Jinxi predvođeni Yayom i Cocom Mosquitom, koji su zajedno s publikom uživali u svakom trenutku koncerta, sinoć su odsvirali jedan od ponajboljih koncerata u karijeri, isijavajući pozitivu i energiju, koja je sve prisutne na koncertu osvojila i otpravila, nakon dva zaslužena bisa, s osmijehom na licu, u toplu zagrebačku noć.

 

Galeriju fotografija pogledajte OVDJE.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni