Vije-sti

Vlado Kuzman u novom noir.am sessionsu

Vlado Kuzman u novom noir.am sessionsu

Zajedno s jeseni započinje i treća sezona [noir.am sessions] koju obilježava kantautor - Vladimir Vlado Kuzman. On je u prostoru Etnografskog muzeja u Bujama odsvirao akustične note alternativnog folka koji savršeno odgovara ovom periodu u kojem se opraštamo od ljeta. Unutar tih devetnaest minuta, Kuzman vas odvodi na jedno potpuno novo mjesto, na sam vrh malenog gradića na zapadu Istre okupanog u sutonu.

Vladimir Vlado Kuzman se glazbenim stvaralaštvom bavi od kad zna za sebe, a dok se nije upustio u samostalne kantautorske vode pjevao je u skupini Miodrazi s kojima izdaje album 1999. godine i svirao u skupini Poropati 67 koja je bila fokusirana na stvaranje instrumentalne glazbe. 2004. snima instrumentalni soundtrack za cjelovečernji igrani film “Norega se metek ogne”  slovenskog režisera Mitje Novljana. Nakon rada u Miodrazima i Poropati67, Vlado 2012. kreće u kantautorske vode. Trenutno privodi kraju snimanje prvog albuma pod radnim naslovom “Harvest of colors” koji će sadržavati 9 pjesama.

Prilikom gostovanja u sklopu [noir.am sessions] Vlado je predstavio pet pjesama koje će se pronaći na njegovom albumu prvijencu, a kao singlica sessiona izabrana je upravo pjesma „Falling For Love Again“, ljubavna pjesma koju krase karakteristični Vladin vokal i note akustične gitare. Ono što daje posebnu draž cijelom ovom akustičnom sessionu je samo okruženje unutar kojeg se snimalo, prostorije Etnografskog muzeja u Bujama te sam život grada koji se probijao kroz prozore muzeja što je u konačnici stvorili jednu organsku cjelinu i iskustvo kojemu teži glazba Vladimira Kuzmana.

Pjesme:
1. Winter Love Song
2. Falling For Love Again
3. To the Trees
4. Just Fine
5. The Tide

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni