Vije-sti

Wilhelmina Agnes najavila koncertnu promociju hvaljenog albuma

Wilhelmina Agnes najavila koncertnu promociju hvaljenog albuma

“The Children of King Ernest the Shameless” drugi je studijski album kantautorice i multiinstrumentalistice Wilhelmine Agnes. Upravo je najavila i koncertnu promociju albuma koja će se održati u organizaciji Glazbene kuće u klubu Boogaloo 16. svibnja ove godine. Ulaz je besplatan.

Wilhelmina Agnes ima samo 17 godina i već dva albuma iza sebe. Posljednji je dobio niz pohvala glazbene kritike. Aleksandar Dragaš je za Jutarnji list napisao da je Wilhelmina bolja od svega što nude današnji glazbeni i talent TV showovi te dodaje da “razbija stereotip prema kojem su svi mladi zakačeni za ‘narodnjake’.” “Znamo da je u manjini, ali lijepo je vidjeti i čuti da netko želi biti drugačiji od mase”, zaključuje. Claudia Bošković s portala Glazba.hr usporedila ju je s Josipom Lisac, a s druge strane Vedran Harča za portal Ravno do dna piše da “The Children of King Ernest the Sahmeless” neće biti najbolji album 2024. godine, ali “njegovoj vlasnici na samom početku iste osigurava ozbiljnu kandidaturu za najzanimljivije novo ime na sceni.” 

“Debitantski albumi uvijek su posebne priče, a Ines Turšić svoju je ispričala dojmljivo i zanimljivo pa ne treba dvojiti da će na kraju godine ona i ovaj album biti u vrhu najboljih debitantskih istupa”, piše Marinko Krmpotić za Novi list. 

Sve je jasno, Wilhelmina Agnes u rukama ima hrabar materijal, vrijedna pažnje i slušanja. Njezina vječna ljubav prema glazbenom teatru, ali i općenito teatru, filmu i filmskoj glazbi, inspiracija su za nastanak zanimljivih konceptualnih glazbenih djela, poput novog albuma koji prati priču osmero braće i sestara. Svaki od njih bori se s vlastitim „demonima“, odnosno teškoćama s kojima se nose bolje ili lošije. Pjesme su nastajale godinu dana, a snimila ih je na hrvatskom i engleskom jeziku, čak jednu i kombinirano na oba jezika. Osam pjesama na albumu posvećeno je individualno svakom od likova, a deveta pjesma je savršeni spoj svih priča i pozadina svih likova uključenih u ovaj, nazovimo ga, glazbeni teatar.

Glazbu i tekst svih pjesama na albumu potpisuje Wilhelmina Agnes, dok je aranžmane radila u suradnji sa školskim kolegama i prijateljima, Grgom Nježićem i Leonardom Maslaćem, a koji su i svirali na albumu. Sve redom 17-godišnjaci pohađaju Glazbeno učilište Elly Bašić. Osim njih na albumu su svirali klarinetist Juraj Panić i bubnjar Kristian Orešić, dok je Wilhelmina svirala klavir (na pjesmi „Summe It All“), violinu i akustičnu gitaru. 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni