Vije-sti

Za tjedan dana počinje 5. KVART Varaždin

Za tjedan dana počinje 5. KVART Varaždin

KVART ove godine slavi svoj 5. rođendan i zato smo za prvi dan festivala osmislili poseban rođendanski program na novoj festivalskoj lokaciji - Kinu Gaj.

U suradnji s Europskim parlamentom u Hrvatskoj i Pučkim otvorenim učilištem Varaždin, u četvrtak  (22.6.) u Kinu Gaj organiziramo konferencijski dio u sklopu kojeg ćemo sa stručnjacima i kreativcima razgovarati na temu “Lokalna kreativna industrija gradi europsku priču”.  Prije toga, prijatelji festivala moći će prošetati Neon Carpetom i tamo se pofotkati i uputiti KVART-u rođendansku čestitku uz pomoć KVART medijske ekipe. U Kinu Gaj će se odvijati još jedan atraktivan program koji organiziramo u suradnji s varaždinskim tekstilnim divom - Varteks, a pod nazivom Varteksov Štender. U sklopu tog programa bit će izloženi nikad viđeni komadi iz Varteksove kolekcije, a posjetitelji će ih moći isprobati. Nakon dnevnog, slijedi večernji dio programa - party otvorenja za sve generacije u Kinu Gaj s kolektivom Yugo.wav koji priprema plesnjak uz hitove iz 70-ih, 80-ih i 90-ih popraćene retro video projekcijama. Upad na party je besplatan za sve umirovljenike, kao i za posjetitelje koji će sudjelovati na programu otvorenja (konferencijski dio i Neon Carpet).  

Petak i subota rezervirani su za koncerte u P4 dvorištu (Preradovićeva 4). Ne propusti glazbeni dio programa jer na KVART stageu sviraju: 2kitice, Bore Balboa, Dino Blunt, Ružno Pače, Sjena, Luzeri, Noa, Lil Frenky, Jabadera, Electric Purge, Pokle i mnogi drugi. Tu je i sjajan side program uz karaoke, silent party i aftere!

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni