Vije-sti

Zabavni francuski bendovi protutnjit će Zagorjem

Zabavni francuski bendovi protutnjit će Zagorjem

Ekipa iz Zelene dvorane u Zagorje dovodi dva izvrsna sastava iz Francuske, Orchestre Du Mont-Plaisant i Guess What, koji će održati dva koncerta.

Prvi koncert zakazan je za petak, 17.06. s početkom u 21 h u krčmi Polanović u Zaboku. Drugi nastup je u subotu, 18.06. gdje će nadopuniti line-up prvog Slama Sonik festivala koji će se održati u Tugonici kraj Marije Bistrice.

Orchestre Du Mont-Plaisant
Bilo da ste čuli ili želite čuti kako zvuči cirkuska dance glazba ovo je koncert za vas!
Spaljeni francuzi donose nam filmičnu glazbu 60-tih u kojoj Django Reinhart svira covere The Doors. Samo zamislite glazbenu podlogu filma u kojem cirkuski akrobati bježe ulicama Pariza od ruskih špijuna našikanih jogurtom ili kefirom! Nije teško zamisliti, zar ne?! Bit će tu afričke i južnoameričke glazbe stvorene za ples i zabavu umotane u celofan multikulturalne Francuske.

Guess What
Svemirski  jazz- bossanova freak show posvećen sovjetskom kozmonautu Gagarinu koji je sletio  u selo i radi loopove u glazbenom žitu! Iznimno zanimljiv duo GUESS WHAT (klavijature + bubanj) odvest će nas u instrumentalno prepričane avanture Jurija Gagarina i izvesti nezaboravne komade etno jazza s jakim utjecajem sjevernoafričke i južnoameričke glazbe. Maske, skafanderi, toge i turbani su obavezni!

Oba benda zvuče kao Les Negresses Vertes na steroidima za autostopere kroz galaksiju! Jedinstveno i neponovljivo!

ULAZ SLOBODAN

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni