Vije-sti

Začarana Močvara predstavlja: Juan Wauters & Reclining Dudes + nagradna igra

Začarana Močvara predstavlja: Juan Wauters & Reclining Dudes + nagradna igra

U srijedu, 16.09. u sklopu programa Začarana Močvara u klubu Močvara održati će se koncert američkog kantautora Juana Wautersa i domaćeg benda Reclining Dudes. Imamo i nagradnu igru u kojoj dijelimo 2x1 upad za koncert, a više o njoj na dnu članka.

Juan Wauters je američki kantautor sa urugvajskim korijenima. Još kao dijete sa obitelji dolazi živjeti u Queens, gdje između surove realnosti, siromaštva i potrage za "američkim snom" nastavlja svojim glazbenim putevima kojima je još krenuo u rodnom Montevideu. Iako su mu prve folk pjesme bile prepune osjećaja izoliranosti, i bio je klasični "plačljivi" singer-songwriter, u Americi je našao neku novu inspiraciju. Utjecaji hip-hopa, sviranje u garage i folk/punk bandu The Beets, ljubav prema okruženju i New Yorku, introspektivni tekstovi, zanimljivi videospotovi, turneja sa Mac DeMarcom samo su neke od crtica u glazbenoj biografiji.

Do sada je izdao dva hvaljena solo albuma, "N.A.P. North American Poetry'' 2013. godine, i "Who, me?" koji je izašao ove godine. U Močvaru dolazi sa pratećim bendom.

Reclining Dudes nova je glazbena inkarnacija Nevena Svilara (The Press). Prošli album snimao je s Vatroslavom Milošem (Benchwarmers) dok novi priprema s Vladom Brljkom (The Marshmellow Notebooks). Neimenovani novi album, jednom nogom stoji na ranijim temeljima izgrađenim glazbenim enkripcijama i začudnošću, dok drugom odlučno korača prema prijemčivošću i radiofoničnosti. Kombinirajući pronicljivost Loua Reeda, autoironičnost i duhovitost Adama Greena, s ponešto patosa Stuarta Staplesa, Reclining Dudes stavit će bubu u uho ljubiteljima intrigantnog popa. Koncert u Močvari dijelom će predstaviti novi album u verziji dueta, s dugogodišnjim suradnikom, basistom Petrom Alerajem. Do novih materijala uživajte u albumu "Meet The Press" na njihovom bandcampu http://thepresszgb.bandcamp.com/

Začarana Močvara je projekt koji nastavlja tradiciju organiziranja koncerata intimnijeg ugođaja, pod umjetničkim vodstvom Nine Romić, a program je realiziran uz potporu HDS ZAMP-a.

Vrata 21:00 • Početak 22:00 • Upad 40 kn na ulazu u klub.

Nagradna igra: Dijelimo 2x1 upad na ovaj koncert. Da bi ste igrali kliknuti like na Facebook stranicu Sound Reporta (ukoliko već niste), podjelite ovaj članak na facebooku i u inbox nam pošaljite poruku "Juan Wauters" uz vaše puno ime i prezime, i broj mobitela, do zaključno utorka, 15.09. u 19 sati. Nakon što nagradna završi, nasumce ćemo izvući dvoje pobjednika te ih obavjestiti.

Jedan upad osvojio je Domagoj Čavlek. Čestitke.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni