Vije-sti

Začarana Močvara predstavlja: Lolo Lovina

Začarana Močvara predstavlja: Lolo Lovina

Ima li bolje pozivnice za koncert ovog benda kada kažemo da je Brian Eno za njih izjavio da ih definitivno treba poslušati jer oni su budućnost glazbe? Australski Lolo Lovina u sklopu Začarane Močvare stiže u Močvaru 6. listopada, a uz njih će nastupiti DJ Emir. Upad na koncert iznosi 40 kn-

Lolo Lovina su bend s uzbudljivim live nastupima, s članovima iz Rumunjske, Mađarske, Brazila i Australije, na koje je utjecala glazba istočne Europe, Španjolske i Južne Amerike. U medijima ih često nazivaju australsko balkanskim gypsy bendom, a inspiraciju vuku također i iz tanga i swing jazza. Njihovo ime na romskom znači "crveno pivo", a konzumacija njihovog opojnog napitka gotovo sigurno izaziva plesno ludilo!

Lolo Lovina-Paparuga from Biting Designs Wedding Video on Vimeo.

Sa sjedištem u Sydneyu, i pjevačicom Sarah Bedak mađarsko-romskog podrijetla njihova glazba odražava kozmopolitski identitet umjetnika koji su došli iz različitih kultura i tradicija. Uz šarmantan i strastven nastup svaki njihov koncert je jedinstveno iskustvo! Uz Sarah, bend čine srpski bubnjar i gitarist Nenad Radić, jazzist Stuart Vandergraaff na saksofonu i klarinetu, australski world music gitarist David Carr i Nathan Gatt na kontrabasu. Njihov album "Roma Sapien" dobio je vrlo visoke ocjene kritike, a izdvajaju onu britanskog world music časopisa "Songlines". The Daily Planet ABC Radio National za njih su rekli da je bend stvorio glazbu koja nas njiše od tradicionalnih do revolucionarnih romskih ritmova, a cijelo ostvarenje je prožeto velikim osjećajem zabave!

Uz nastupe na brojnim festivalima i klubovima ovog puta promoviraju svoj zadnji album. Na karti turneje uz Španjolsku, Njemačku, Slovačku, Srbiju, Bosnu i Hercegovinu upisana stanica je i u Zagrebu, u našem klubu Močvara te vas sve pozivamo da zapamtite ovaj listopad po ludom plesu i uživanju uz gypsy ritmove ovog jedinstvenog benda! 

Začarana Močvara je projekt koji nastavlja tradiciju organiziranja koncerata intimnijeg ugođaja, pod umjetničkim vodstvom Nine Romić. Program je realiziran uz potporu HDS ZAMP-a.

Web: lolothegypsycaravanstage.comlololovina.wordpress.comFacebook

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni