Vije-sti

Zadeno Trio večeras u Kontesi u sklopu festivala Jazz.hr/proljeće!

Zadeno Trio večeras u Kontesi u sklopu festivala Jazz.hr/proljeće!

Festival Jazz.hr/proljeće službeno je otvoren u srijedu 15. svibnja sjajnim nastupima pobjednika natječaja Nove nade jazza “Marjan Marjanović” te Ratka Divjaka koji je svirao sa svojim kvartetom u Kontesi. Drugog dana festivala, u četvrtak 16. svibnja nastupit će višestruko nagrađivani Zadeno Trio.

Zadeno Trio, pod vodstvom mladog, nadarenog napuljskoga saksofonista, klarinetista, aranžera i skladatelja Claudia Jr De Rose, čine još kontrabasist Alessio Bruno i bubnjar Jacopo Zanette. Trio je pobijedio na nekoliko međunarodnih jazz natjecanja: European Jazz Contest 2017., Fara Sabina Jazz Festival 2015., Barga Jazz Contest i Jazz by the Pool 2014. Njihov  prvi CD, pod nazivom “Holes in the Ground”, objavljen 2016. i predstavljen tijekom 2016. i 2017. s više od šezdeset nastupa širom Europe, iznimno je pozitivno primljen od jazz kritike. U studenom 2017. Zadeno Trio osvojio je “European Jazz Contest” u Rimu, a u prosincu iste godine bio je jedini talijanski bend odabran za nastup na Međunarodnoj manifestaciji “Hitch on Music Exchange” u Krakovu u Poljskoj. Svoj drugi album, “The Step Forward”, koji je Zadeno Trio objavio 2018., promovirat će na dugačkoj turneji tijekom koje će nastupiti u Italiji, Belgiji, Nizozemskoj, Tajvanu, Poljskoj, Njemačkoj, Gruziji i Hrvatskoj.

Kako zvuči korak naprijed, provjerite u Kontesi, a koncert počinje u 21 sat.

Glavna misao vodilja Jazz.hr-a je omogućiti domaćoj publici dolazak na koncerte najkvalitetnijih jazz glazbenika, educirati mlade glazbenike kroz koncerte, radionice i direktnu suradnju sa svjetskim zvijezdama, kao i dogovoriti međunarodne suradnje, na način da hrvatskim jazzistima otvore vrata za nastupe na stranim pozornicama.

Ulaznice za proljetno izdanje Jazz.hr-a u prodaji su putem sustava ulaznice.hr

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni