Vije-sti

Zagrebački bend Human objavio spot za single „Kusur“ te najavljuje debitantski album

Zagrebački bend Human objavio spot za single „Kusur“ te najavljuje debitantski album

Nakon što su potpisali ugovor sa Aquarius Records, zagrebački bend Human objavio je spot za single „Kusur“, kojime najavljuju svoj debitantski album „Plan b za dan d“. Album bi trebao izaći na vidjelo u rujnu 2015.godine.

„Kusur“ je najavni single benda Human. Gledajući odnos vlasti i naroda sve što možeš učiniti je uzeti kokice, prebaciti program i raditi najbolje što radiš u životu. „Kusur“ kao pjesma nema ambicija ukazivati na probleme ili ih mijenjati, već se nažalost samo dobro zabaviti u društvu koje se ne želi promijeniti – poručuju iz benda.

Redatelj spota je Dado Pokec, a glume članovi benda Human. Spot je objavljen putem YouTube-a u 4K rezoluciji.

Bend Human se okupio 2013.godine u Zagrebu. Nakon godinu dana rada na pjesmama priprema se za svoj prvi album Plan B za dan D. U bendu sviraju već provjereni muzičari koji su odlučili napraviti nešto novo, svježe i zanimljivo. Human čine Tome (vokal), Gašo (solo gitara), Jeff (ritam gitara), Hrle (bas gitara) i Trle (bubanj). Ime Human se čita kako se i piše, a označava onu ljudsku notu, onaj visoki C kojem svi težimo.

Teme koje bend dotiče su politika, socijala, međuljudski odnosi i ljubav. Human u svojim pjesmama ne shvaća previše ozbiljno svakodnevne situacije u kojima se čovjek može naći. Dajući zabavnu i ironičnu poruku pokušava se maknuti od često tmurne i monotone stvarnosti.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni