Vije-sti

ZEZ Festival slavi 5. rođendan

ZEZ Festival slavi 5. rođendan

ZEZ Festival se ove godine vraća u svom proljetnom terminu, u kojem je i rođen. Njegova peta obljetnica slavit će se punih šest dana, od 31.5. do 5.6.2022. u KSET-u.

Kroz 5 koncertnih večeri s vrhunskim svjetskim i domaćim imenima, Izložbu zvuka, umjetničke radionice i razgovore s umjetnicama i autoricama publika će dobiti priliku slušati drugačije. U skladu s prevrtljivim duhom proljeća i krilaticom festivala “Slušaj drugačije!”, ZEZ će ponovno pokazati svoja raznolika žanrovska lica, od razigranog folka preko mračnog dronea i buke do delikatnih elektronika.

Organizatori festivala priemili su ponešto za svakoga. U srijedu, petak, subotu te nedjelju posjetitelji će moći uživati u pravim koncertnim spektaklima. S izvođačima poput Jessice Moss, Nadja, Jake Bergera, Branimira Štivića te O YAMA O posjetitelji će proći kroz više i manje poznate žanrove glazbe. 

Po običaju će se održati i dvije besplatne radionice koje se bave primjenom inovativnih digitalnih alata u stvaranju glazbe i multimedijalne umjetnosti te Izložba zvuka koja će ovaj put će biti smještena u samo srce festivala, u četvrtak, 2. lipnja.

 Ovogodišnje izdanje donosi i novu programsku aktivnost - umjetničku rezidenciju koja će u koprodukciji ZEZ-a i slovenskog festivala SONICA omogućiti suradnju hrvatskog audio-vizualnog umjetnika i glazbenika Branimira Štivića (Ḍĭe Zoone) i slovenskog bubnjara i modularnog elektroničkog producenta Jake Bergera. Zajednički će stvoriti elektroakustičnu audio-vizualnu izvedbu koja će svoju koncertnu premijeru imati u utorak, 31. svibnja.

Ulaznice za sve festivalske dane (50/70 kn) i festivalske ulaznice (180 kn) u pretprodaji su dostupne isključivo putem sustava Entrio.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni