Vije-sti

Zlatko Josip Grgić na najljepši način zaključio uspješnu 2018. godinu

Zlatko Josip Grgić na najljepši način zaključio uspješnu 2018. godinu

Iako mu je tek sedamnaest godina, Zlatko Josip Grgić već iza sebe ima velike uspjehe, a samo tijekom ove, još uvijek aktualne godine, nanizao je nove.

Godinu završava s predivnim video spotom skladbe 'Cinema Paradiso', autora Ennio Morricone, za koju je snimio spot u predivnoj Veneciji.  

 

 

O uspjesima koji su se dogodili tijekom 2018. godine, sanjao je još kao dječak koji je s pet godina prvi puta uzeo gitaru u ruke i već tada otkrio svoj talent, tako da danas s razlogom može nositi titulu koju su mu dodjeli nedavno Španjolci - Torres’ WhispererCijeli svoj život, Zlatko teži samo jednom, da svoj talent, svoje umijeće sviranja na Torresovoj gitari, pokaže svijetu. Tako su mu se nakon velikog, samostalnog koncerta u Barceloni, prije samo mjesec dana, otvorila mnoga vrata Europe, a polako počinju i ostatka svijeta.

Od nadležnih tijela Španjolske, Zlatko je dobio priliku da po svijetu nastupa na gitari koju je izradio veliki Antonio de Torres i sam ju nazvao “La Invencible“ (nepobjediva). Upravo ta gitara je uvrštena u nacionalna blaga Španjolske kao jedina gitara (uz druge umjetnine i remek djela Španjolske kulture). Bila je u Fundaciji generala Godije desne ruke generala Franka i nikada nije napuštala Španjolsku.

Ponude nisu dugo čekale, prvi na redu je nastup u Beču, već 31.3., nastup u Italiji, a čak i iz dalekog Japana dolaze zanimljive ponude.


 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni