Vije-sti

Zoran Čalić objavio debi album

Zoran Čalić objavio debi album "U moru i plamenu"

Rock 'n' roll junak, bivši gitarist i koautor grupe Majke - Zoran Čalić - u ponedjeljak, 21. ožujka 2016., sa svojim je Bandom objavio debitanstski album "U moru i plamenu".

Najmoćnije izdanje domaćeg i regionalnog rocka nosi 10 pjesama, producirao ga je Jernej Kržič, a objavio Dancing Bear.

"U moru i plamenu" je snimljen tijekom 2015. godine u studijima "Marsh recordings", "Lotos music", "Hobbit" i "Kif Kif". Spomenutom Križiču pri produkcija pjesama pomogli su Ivo Rimc te Zoran Čalić, dok je za mastering zaslužan Janez Križaj.

Tekstove pjesama pisao je Saša Oroz, izuzev "Iz daljnine (pjesma svjetla)" za koju je zadužen Čalić te "Jedino ljubav" koju je uz Oroza napisao i Petar Beluhan. Glazbu svih pjesama potpisuje Zoran Čalić. Naslovnicu albuma dizajnirao je The Last Lord Of Atlantis. Album uključuje singlove "Ruku mi daj" & "U moru i plamenu". Glazbeni stil u kojem pliva Zoran Čalić Band je rock'n'roll kroz kroz koji se provlači psihodelična atmosfera izvučena iz dubine duše omiljenih Čalićevih žanrova - bluesa, soula i countryja. I, upravo ta mišancija žanrova ono je što će publiku odnijeti u magičan svijet  Zorana Čalića, gitarista, autora i pjevača.

Zagrebačka koncertna promocija albuma održat će se 21. travnja u Vintage Industrial Baru.

Popis pjesama:

01. Na početku
02. Ruku mi daj
03. Iz daljine (pjesma svjetla)
04. Kako ostati čovjek
05. Sjaj u noći
06. Iza zvijezda
07. Put
08. Jedino ljubav
09. Sjene
10. U moru i plamenu

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni