Albumi

Brkovi -

Brkovi - "Hormon sreće" opravdao ime

"Hormon sreće", novo studijsko izdanje grupe Brkovi, još jednom prkosi svakom obliku ustaljene estetike i, premda nešto blažim rječnikom od onoga na koji smo od njih navikli, šalje oštru kritiku društvu i, naravno, propalim ljubavima.

"Ne ljubi se Gabor lako, lijepe žene želi svatko" - umjetnička kreativnost i inovativna rješenja tekstopisca i frontmena Shamse69 još će jednom izazvati negodovanja mnogih dežurnih dušobrižnika, a istovremeno očvrsnuti vezu sa starim i vjernim fanovima benda jer je "Hormon sreće" povratak punkerskim korijenima. Uz mnogo folka, naravno.

 

 

Objavom trećeg singla "Odlazim" na društvenim su mrežama nastale polemike o smjeru u kojem Brkovi kreću, jer u pjesmi nema niti jedne psovke, a spot je urađen kvalitetno i profesionalno, za razliku od DIY low-budget principa na koji smo navikli. Kada se ista pjesma postavi u kontekst novog albuma, jasno je da su to ipak još uvijek oni, bez ikakvog kompromisa i predumišljaja. Radiofoničnija nego inače, dobila je premijeru na televiziji, svi sretni ako se još koji put uspije zavrtiti.

 

Uz "Sudbinu" su se razbile mnoge čaše, prolile mnoge pive, a sličan će efekt izazvati i naslovna pjesma "Hormon Sreće", dok bi najfolkerskija stvar na albumu "Ljubavni Rat" sigurno mogla postati još jedan u nizu klasika Brkova koji podiže atmosferu na svirkama uživo.

 

Neizostavna ironična kritika društva u pjesmi "Mazda" skreće priču s ljubavne tematike i još jednom direktno progovara o vrlo ozbiljnim temama. Nastavlja gdje je "Šef" stao i oštro se suprotstavlja regionalnoj problematici na naizgled neozbiljan način. Muze pjesme "Lenta" zasigurno se neće voziti u Mazdi već će odabrati nešto skuplje rješenje, ali džaba im sve kad se loše jebu.

 

 

Spavaš li mirno Šuput Majo? "Momačko veče" u režiji Brkova čini se kao žešća zabava od tvoje. Red Metallice, red harmonike, a u garaži prase se peče. 

 

Nakon "Torza Dade Topića", "Hormon sreće" uistinu jesto ono što imenom nosi. Trideset i šest minuta distorziranog bezbrižnog punkerskog wellness i spa momenta grupe Brkovi koja je opravdala očekivanja. 

 

 

Brkove ili voliš ili ne voliš. Nema između. A trebao bi ih zavoljeti i ti, ako već nisi, prestani se praviti fin. Znam da nakon treće rakije na stolu plešeš uz Šabanov megamix. A plesat ćeš i 20.10. u Domu sportova.

 
Popis pjesama:
1. Boli me
2. Odlazim *
3. Priča se po gradu *
4. Sudbina *
5. Ljubavni rat *
6. Hormon sreće *
7. Gabor
8. Grad
9. Mazda *
10. Lenta
11. Momačko veče
 
*top pjesme