Albumi

EKSKLUZIVNO: Les ima

EKSKLUZIVNO: Les ima "Broncu" zlatnog sjaja!

Hrvatska pop-rock scena ima nekoliko kultnih pripadnika koji su sinonim za kvalitetu. Klubu iznimnih glazbenika novim se albumom "Bronca" priključila grupa Les čiji je umjetnički frontmen Tvrtko Hopek.

Glazba za filmove, suradnja s teatrom te mnogobrojni glazbeni projekti stoje iza samozatajnog Tvrtka Hopeka, koji već godinama, polako, ali sigurno gradi karijeru negdje u pozadini, iza scene, a sada je došao trenutak da svoj talent u kombinaciji s bogatim iskustvom uobliči u jedno fantastično diskografsko izdanje.

To je album “Bronca” koji donosi dvanaest pjesama, od kojih su već tri ranije predstavljene javnosti. Na prvo slušanje, nemoguće se odmetnuti sličnosti s pojavom Damira Urbana i njegova rada, no kada se malo dublje uđe u djelo, jasna je distinkcija i jedinstveno glazbeno usmjerenje ovih umjetnika. 

Impresivna je skladateljska gradacija unutar strukture svake pjesme, prisutan detaljizam u aranžmanima i posebno dozirane orkestracije koje se odlično nadovezuju na čvrste rokerske riffove. Istovremeno i radiofonični i žestoki, privući će širok dijapazon publike uz ogroman potencijal da ove pjesme uspješno zažive uživo. S obzirom na perfekcionistički pristup koji je i više nego očit na cijelom albumu, pjesme žude da budu izvedene na posebnim koncertnim prostorima, tako da definitivno imaju predispozicije za pozornicama kao što je ona Lisinskog.

 

 

Dinamično i uzbudljivo, istovremeno izuzetno strastveno, poetično i emotivno - poneki trenutak nostalgije i melankolije savršena je glazbena podloga za hladne jesensko-zimske dane koji su pred nama. Već od samog otvaranja pjesmom “I srce ti”, kada već na početku autor slušatelju nagovijesti da se ovdje radi o nečemu sasvim drugačijem, posebnom, pa kako album teče, iz pjesme u pjesmu, otkriva nešto novo, zanimljivo, nepresušan je izvor inspiracije i fantastičnih trenutaka.

“Malo mjesto”, “Krijesnice” i “Obale rijeke” već su zaživjele, a isti, možda čak i još veći potencijal imaju “Gori” ili “Leptiru”. Od popa do klasike, od darka do countryja - ovaj album sadrži sve. Radi se o pravom dijamantu domaće glazbene scene, “Bronca” uistinu sjaji zlatnim sjajem i dokazuje kako hrvatska pop-rok glazba danas može itekako biti kvalitetna i zvučati svježe.

 

Popis pjesama:

 1. I srce ti
 2. Gori *
 3. Zovem se
 4. Malo mjesto
 5. Isprati od soli
 6. Starac
 7. Leptiru *
 8. Krijesnice *
 9. Frakture
 10. 77
 11. Hodali bi lako
 12. Obale rijeke

 

*top pjesme