auto-r

4 / 4
Filip Mihoci

Filip Mihoci

Point me to the sky above

Piše od 12.09.2015.

U 8 godina napisao je 37 članaka.

Swans se u Tvornici kulture oprostili sa stilom

Swans se u Tvornici kulture oprostili sa stilom

Tvornica je sinoć već pri prvom bendu bila ugodno popunjena, a oni su bili Anna von Hausswolff i njena dva pratioca. Ona sa akustičnom gitarom i masom efekata, oni također s masom efekata, ali jedan sa električnom gitarom, a jedan na semplovima, ritmu i koječemu još. Talentirana grupa u svakom slučaju, po stilu glazbe slični headlinerima, ali opet dosta drugačiji. Anna ima stvarno divan glas, ide prema onom indie-vještica-proročica stilu, ponegdje me podsjetila na Chelsea Wolfe iako Anna ima zericu svjetliji glas. Glazbe je to drone, indie-rock ili kako se to već naziva, a oscilira između tihih trenutaka sa Annom i masnih riffova izmjenjenih od strane raznih pedala. Rekao bih zgodna glazba, najviše me je pak impresionirao njen glas koji je velik i prodoran i kao da vam proriče sudbinu, a ona je dosta mračna. Mogla se osjetiti i koja vibracija, ali prave vibracije i potresi su tek slijedili.

Nasty Death u Attack doveo legendarni Incantation

Nasty Death u Attack doveo legendarni Incantation

Bilo je malo drugačije iskustvo vidjeti dvorište Medike ispunjeno death metalcima, a razlog su bili stari deatheri iz New Yorka Incantation i brutalni brazilci NervoChaos. Uz njih su trebali nastupiti i zagrebački Usud, ali ozljeda gitarista je to nažalost spriječila. Neka se ubrzo oporavi, pa da se Usud što prije uhvati pozornice. Ipak, krvi, smrti i Sotone nije nedostajalo jer su gosti odradili izrazito napet koncert.

Cold Snap -

Cold Snap - "Rijetki su trenutci kad se opuštamo"

Varaždinski nu-metal/groove majstori Cold Snap već dugi niz godina razbijaju po domaćim i svjetskim pozornicama, a sada su se samo na sekundu primirili kako bi nam dali ovaj intervju. Iza njih su tri albuma i jedan demo snimak, a njihovo ime možete pronaći i na plakatu skorašnjeg Valhalla Metal festivala. Saznajte što rade u slobodno vrijeme, kakvih su mišljenja o aktualnim temama i gdje to točno idu na turneju.

Potoci znoja poplavili Vintage uz Cannibal Corpse

Potoci znoja poplavili Vintage uz Cannibal Corpse

Teško bi bilo zagriženog metalca odvratiti od brutalne svirke koja se sinoć dešavala u Vintageu, a jedini način bi možda bio nedostatak karte. Naime, Vintage je bio rasprodan, ali dalo se prva dva benda pogledati u miru. Pušenje je bilo zabranjeno, a za očekivati je da je WC bio u gustom dimu, skroz simpatično. Sve je počelo na vrijeme, treba pohvaliti takve stvari! Nema van, blage tenzije i naguravanja, ali sve su to ublažile krvoločne navale death metala.