auto-r

3 / 4
Leona Mihelin

Leona Mihelin

Piše od 06.05.2015.

U 7 godina napisala je 47 članaka.

Drugo izdanje Block Partyja okupilo brojnu publiku u Vintage Industrialu

Drugo izdanje Block Partyja okupilo brojnu publiku u Vintage Industrialu

Ovotjedni petak bio je rezerviran za block party vol. II u organizaciji Ferragosto JAM-a, Graffita na gradele i Dirty Old Empirea, a mjesto događaja je bio Vintage industrial bar. Kao glazbenu podršku pozvali su NLV, Muscle Tribe of Danger and Excellence, Gužvu u 16-ercu (primarno je bio pozvan Six Pack, ali su nažalost morali otkazati), Krankšvester i Tetkine Radosti. Također, bio je organiziran i grafitti jam, no ta ideja je nažalost dobila veliku prepreku u realizaciji u obliku kiše. Ali ipak, čak ni to nije spriječilo organizatore pa je tako ipak nastalo nekoliko grafita u pauzama kada kiša ne bi padala.

Prlja -

Prlja - "Dosta ideja za naše scenske nastupe nastane spontano"

Na samom pragu 30-ih LET3 je bend koji je ostavio veliki utjecaj na domaću glazbenu scenu. Tekstovi su im provokativni, isto kao i javni nastupi, kritiziraju politiku i društvo i bore se protiv normi, a teško bi našli hrvata ili hrvaticu tko barem jednom nije čuo jedan hit ove riječke bande. Ove godine ponovno sviraju Antivalentinovo koncert u Domu sportova, a čini se kako će isti postati institucija za sebe. Ususret nastupu javili smo im se s par pitanja, a Zoran Prodanović Prlja je spremno odgovorio na ista.

Zadruga uz goste proslavila 25. godina benda

Zadruga uz goste proslavila 25. godina benda

Jeste li ikad na koncertu u središtu našeg divnog glavnog grada Zagreba doživjeli da netko izvadi motornu pilu? Ako niste, trebali ste biti sinoć u Boogaloo-u pa biste, kao sada ja, mogli reći da ste sve vidjeli. Boogaloo je ustupio svoj prostor za rođendansko slavlje benda Zadruga koji su proslavili svojih 25 ili 26 godina, što ne znaju točno jer tko još broji godine, a kako ne bi publici dosadili, pozvali si Hladno pivo kao posebnog gosta i koprivnički bend Ogenj. Ova večer je očito bila orijentirana kajkavskom govornom području pa mislim da je naš "kaj" bila najizgovorenija riječ koncerta s obzirom na to da je publike bilo od svukud.

Disbaja, Pasmaters i Nulla Osta rasturili Grey Room

Disbaja, Pasmaters i Nulla Osta rasturili Grey Room

Ukoliko ste ove hladne, zimske subote tražili razlog da ostanete vani duže od ponoći, ekipa iz C.B.G.B. stylea vam je mogla dati više nego dovoljno dobar razlog. U prostoru Grey Rooma je već spomenuta ekipa odlučila ugostiti Pasmaterse, Nullu Ostu i Disbaju te time i učiniti samu subotu puno zanimljivijom. Iako je na samom eventu stajalo da sve počinje u 22h, tada još nije bio otvoren ni ulaz, ali se svakako našlo mjesta unutar AKC Medike za promrzlu publiku.

B.T.K.:

B.T.K.: "Inspiraciju crpimo iz svakodnevnih stvari"

B.T.K. (Boli te kurac) je nastao u svibnju 2015. godine iz čiste zafrkancije, želje za svirkom i prenošenjem punk/Oi stava na publiku. Već na prvoj probi pao je prvi riff, a do kraja probe i prva pjesma. Iako su krenuli u pohod na scenu bez puno očekivanja, publika ih je dočekala otvorenih ruku. U srijedu, 9.11., godinu i nešto nakon osnutka benda, s repertoarom od desetak pjesama nastupaju u sklopu Good Vibrations programa uz Biciklić i KKK, a kako bi ih malo bolje upoznali, složili smo intervju s momcima.

Nenad Vlasić ( Vox Populi ) -

Nenad Vlasić ( Vox Populi ) - "Ostanite istrajni u tome što volite i što radite"

1994. godine u Beogradu rođena je grupa koja danas slovi za hard core punk legende ovih prostora, Vox Populi. Kroz godine dijelili su pozornicu s mnogim poznatim punkerima kao što su UK Subs, D.R.I., GBH, a u četvrtak, 27. listopada u Zagrebu će nastupiti kao jedna od predgrupa legendarnim Dead Kennedys. Ususret koncertu prorešetali smo ih pitanjima, a vokal benda, Nenad Vlasić - Rudar, spremno nam je odgovorio. O razlikama na punk sceni nekad i danas, balansiranju sviranja i posla, nastupima s velikanima punka i raznim drugim temama saznajte u nastavku.