Intervju

Cojones:

Cojones: "Uskoro neće biti posla u domovini pa ćemo moći samo svirati"

Prije četvrtog izdanja festivala MENT Ljubljana (31.1. - 2.2.2018.), MENT na jedan dan stiže u Zagreb. Cojones je stoner/rock četvorka iz Zagreba osnovana 2006. godine. Iza sebe imaju split EP sa starim suborcima Umorom i tri full albuma od kojih je posljednji “Resonate” naišao isključivo na velike pohvale kritike i publike u Hrvatskoj, a i diljem Europe. Ususret svirci u četvrtak, 23. studenog u Vintage Industrial Baru, basist Gordan Tomić otkrio nam je što se događa s ovim hvaljenim bendom.

Bend je navršio deseti rođendan. Kako ide u drugom desetljeću djelovanja?
Tako je. Ide odlično, za sad sve glatko klizi. 

Dosta ste svirali i po Europi i po regiji, koliko je teško bendu organizirati turneju izvan Hrvatske? Koje su najćešće prepreke s kojima se suočavate?
Što ima više svirki iza nas to je lakše organizirati. Najteže je na početku dok se bend ne upozna s publikom i promotorima.Najćešće prepreke su civilni poslovi koji nas vremenski ograničavaju  ali i to se polako mijenja, uskoro neće biti posla u domovini pa ćemo moći samo svirati. :-D

Je li publika vani otvorenija za nove bendove, ili je jednaka situacija kao i ovdje? Kakvi su vaši dojmovi?
Generalno gledajući, nema neke velike razlike u posjećenosti, slično je kao u Zagrebu, ide se na ono što je popularno.  Najveća razlika je standard, koji je vani veći pa si publika uz veću cijenu plaćene karte može priuštiti vinyl, majicu, CD...

"Resonate" je objavljen prošle godine, je li ispunio sva vaša očekivanja?
Iskreno što smo iskusniji očekivanja postaju nebitna . Uživamo u procesu stvaranja, prepuštamo se, zezamo se i na kraju se dogodi to što se dogodi. Bitno je okružiti se ljudima koji potiču tu atmosferu i na kraju stvari ispadnu točno onako kako treba.  Resonate je upravo to, komad  vremena zamrznut u vremenu i prostoru s kojim smo poprilično zadovoljni. 

Pripremate li novi materijal?
Da. O tome ćemo više kad bude nešto konkretnije, ali mislim da bi moglo vrlo brzo nešto novo izaći van. 

U četvrtak vas gledamo u Vintage Industrial Baru. Kako se pripremate, što možemo očekivati od koncerta?
Kako se pripremamo i što možete očekivati od nas u četvrtak, najzornije će  prikazati sljedeći video. Go MENTal!!!

https://www.facebook.com/events/876957905802834/