Intervju

Nebula:

Nebula: "Na vrhuncu smo moći!"

U utorak 08. listopada po prvi puta u Hrvatsku stiže Nebula - jedan od najuzbudljivijih modernih rock bendova koji kombiniraju rifove Black Sabbatha sa virtuoznim solažama u stilu Jimmi Hendrixa, a sve to prate tekstovi inspirirani kozmonautočkim avanturama. Otkrili su nam zašto nikako ne biste trebali propustiti njihov nastup u Vintage Industrial Baru.

Često vas opisuju kao jedan od najuzbudljivijih modernih rock izvođača. Što je najuzbudljivije u bendu Nebula?

To je teško reći, ali rekao bih da je jedna od najuzbudljivijih stvari ta što se suočavamo sa sirovim rock'n'rollom. Radimo ono što radimo, bez da išta promišljamo. Brišemo sve vrste formi i oblika i dopuštamo božjem znaku da nas vodi kroz vatru.

 

Na sceni ste više od dvadeset godina, što vas tjera dalje?

Droge, naša krv i meso. Također nam je Lucifer puno pomogao, jer pjevamo o njemu tu i tamo. Nositelj svjetlosti nam je oduvijek prijatelj. On voli ljude koji za svoj rad daju dušu i zato nas nagrađuje na način na koji nitko od ljudske vrste ne bi niti pokušao.

 

 

Kako se danas vaš kreativni proces razlikuje, uspoređujući ga s vašim počecima?

Danas se mnogo toga razlikuje, posebno u načinu kako riffovi jednostavno ispadaju iz mene, kao da sutra ne postoji. Svaku notu koju napišem i odsviram, odnosim se prema tome kao da mi je posljednja. Jer, sada je kraj blizu. To je zapravo dobra stvar, jer ovaj život je nešto u čemu se zaista trudimo da opstanemo.

 

Što vas inspirira ovih dana?

Vagine, droge, dobra umjetnost i glazba uz dozu supstanci, dobar par cipela, pedale i električne gitare.

 

Zašto bismo trebali doći na vaš koncert u Zagrebu?

Nebula je na vrhuncu moći i sviramo bolje nego ikad. Nadamo se da će tako biti u Hrvatskoj. Do sada nismo nikada ovdje svirali, razvalit ćemo vam guzice! Svirat ćemo sve pjesme s novog albuma i neke stare. Dođite i skužite spiku, jer mi vas Hrvate obožavamo, a ako vam to nije drago, jebite se. Voli vas Nebula.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni