Koncerti

Počelo treće zimsko nabrijavanje dobrim rock'n'rollom

Počelo treće zimsko nabrijavanje dobrim rock'n'rollom

Krenulo je treće izdanje najpoznatijeg zagrebačkog zimskog festivala. Dvodnevna doza nabrijavanja, sirovog rocka i dobre zabave, svojevrsna je najava za bogatu koncertnu sezonu koja nas očekuje u 2018.

Zašto je Brijačnica najkul mjesto za zimsku briju? Dvije večeri provjerenog glazbenog programa baš u trenutku kada ti se cijela ekipa vratila u Zagreb i kada ti tmurni dani naprosto ne dopuštaju da funkcioniraš motivirano. Tražiš svoju dozu adrenalina i hajpa ili samo dobar provod da se udaljiš od sve postblagdanske depresije. Ako nisi tip koji u takvom stanju voli razbijati čaše, dođeš na Brijačnicu i dopustiš distorziji da razbije tebe. 

Artan Lilifoto: Artan Lili, credit: Filip Bušić

Prošlogodišnje izdanje obilježio je veliki povratak Kojota, nastup o kojem se još dan danas s euforijom priča. Ponuditi nešto jednako zanimljivo, a da na listi ne bude desetak bendova koje svaki mjesec zagrebačka publika ima priliku gledati, bio je težak zadatak, no Partibrejkersi i Vlatko Stefanovski Trio headlineri su itekako vrijedni pažnje. Partibrejkersi, koji uvijek okupe određen broj svojih vjernih podanika i Stefanovski na krilima novog, fantastičnog albuma "Mother Tongue". A za one koji samo žele neobavezno skakati tu su M.O.R.T. i Kawasaki 3P. 

Partibrejkersfoto: Partibrejkers, credit: Filip Bušić

Prvu večer otvorio je Rizol, još malo zagrijao, ove godine ugodno toplu dvoranu. Kultni zagrebački bend koji broji dobre godine od samog osnutka benda. Jedno od očekivanijih imena, iza kojeg se krije projekt Alena Kraljića Kralje, su The Miceks. Jesus, Stonesi i Ramonesi - rock'n'roll s elementima punka uz veliko iskustvo ima potencijala da zadobije simpatije i nešto mlađe publike. Gitara je opet u rukama, bend je na dobrom putu. Artan Lili, česti gosti iz Beograda, ovdje imaju odanu publiku. Dvorana je tada bila ugodno popunjena, a kulerski beogradski štih modernog rocka rasplesao je pojedince. Prije nego što su još veći kuleri izašli na binu, ugurao se belgijski bend Intergalactic Lovers koji je najveće iznenađenje večeri. Ufurani u svoju spiku, publici daju mnogo. Posljednji su put u Zagrebu nastupili prije dvije godine, a nakon sinoćnjeg nastupa, sigurno će se vratiti te ugledati mnogo više zainteresiranih lica u publici.

M.O.R.T.foto:: M.O.R.T., credit: Filip Bušić

Partibrejkersi - sirova, žestoka i dobro provjerena rock'n'roll shema prije divljačke sheme koja je uslijedila za sam završetak večeri. Zvuk je bio prilično dobar, pa je tako svaki odsvirani brejkerski riff zvučao precizno i čvrsto. Kome se skakalo - skakao je. Kome se ludovalo - ludovao je. M.O.R.T. za završetak prve večeri. Jer tako to mora biti, kad god i gdje god ovaj bend svirao. Nabrijavanje se nastavlja večeras uz velika očekivanja od headlinera, ali i mladih snaga lokalne rock scene. Dođite i uživajte!