Koncerti

Kawasaki 3p u Tvornici - Dugo, dugo, predugo smo ih čekali

photo: Kawasaki 3P, credit: Zvonimir Bregeš

Kawasaki 3p u Tvornici - Dugo, dugo, predugo smo ih čekali

Dugo, dugo, predugo Kawasaki 3p nije svirao. Koliko je zagrebačka publika bila željna čuti Kawasaki uživo najbolje govori činjenica da je koncert u petak 5. travanja u Tvornici kulture bio rasprodan odmah! Nakon što smo svi izglancali svoje čizmice, stavili hozentregere, a neki i podigli irokeze, bili smo spremni za malo dobrog starog ska punka. Publika koja je sinoć pohodila Tvornicu uglavnom je bila generacije koja još uvijek dobro pamti njihov nastup na Dori 2003. (pa onda zbrajajte).

Zadnji put sam Kawasaki 3p uživo slušao u svibnju 2020. na parkiralištu zračne luke na nekoj (čudnoj) drive-in manifestaciji Picnic Galactic za vrijeme korone. U vrijeme kad se mislilo da se koncerti mogu slušati iz auta bez naguravanja, grljenja i dijeljenja emocija u prepunoj, nagužvanoj dvorani. Pamtim to kao jedan od njihovih boljih nastupa! No, ovo sinoć bilo je blago rečeno nadnaravno iskustvo. Zaista smo predugo čekali da Kawasaki 3p ponovno stane na binu nekog zagrebačkog kluba i raspameti publiku.

kawasaki 3p (2)Dok smo ih čekali prepuna Tvornica zagrijavala se hitovima domaćeg rocka (dosta dobar izbor moram priznati). U 21.40h svijetla su se ugasila, a momci iz Kawasakija predvođeni Tomfom izašli su na pozornicu. Nastup su otvorili s „Ribom“, a nastavili s „Indijancem“ i „Mupovskom“. Virtuoz Igor Pavlica na trubi je započeo „Kristin“, a potom i otpjevao „Šatru“, da bi sve kulminiralo sa „Ni da ni ne“. Ako niste letjeli po cijeloj dvorani u pogu i bili u potpunosti zaliveni pivom niste sinoć bili na Kawasakiju. Na apsolutno svaku pjesmu cijela dvorana je pjevala u sav glas, a za kraj standardnog dijela našla se „Puta madre“. Ne trebam posebno naglašavati kako je atmosfera u tom trenutku bila na vrhuncu. Ugodno sam iznenađen da nije bilo previše mobitela u zraku što između ostalog možemo zahvaliti žestokom poganju. Mokri od pive i znoja kratko smo zazivali dečke da se vrate na pozornicu. Na prvom bisu odsvirali su laganu stvar „Anđelko“, čisto da se odmorimo i pripremimo za „Snifa san glu“. Nakon ponovnog kratkog zazivanja uslijedio je fenomenalan kraj večeri uz „Malo vas je“.

kawasaki 3p (6)Što se tiče same setliste tu je bilo nešto iznenađenja. Izostali su hitovi poput „Antonije“, „Patlidžana“ ili „Jebotext“, ali našle su se tu nešto rjeđe izvođenije poput „Kaj kaj kaj“. Šteta samo kaj na kraju nije bilo pravog, improviziranog bisa i da su odsvirali recimo „Brže Pavloviću – mašina“ što je ekipa zazivala. Netko bi mogao reći da se osjetilo da dečki nisu dugo svirali, međutim siguran sam da to sinoć nikome nije bilo bitno. Nakon nešto manje od dva sata svirke i 26 pjesama stvorili su atmosferu čistog punk užitka. Vidimo se ubrzo na Zagreb Beer Festu.

kawasaki 3p (15)