Koncerti

Pozdrav suncu iz dvorišta močvare - BeerYard Festival

Pozdrav suncu iz dvorišta močvare - BeerYard Festival

I dok se sretnici još brčkaju u plićacima našeg divnog mora, ovu subotu 27.08., Močvara je otvorila vrata svoga dvorišta te nas počastila BeerYard Festivalom, događajem koji je vrijedan posjeta. Uz predstavljanje aktualnih aktera naše CRAFT Beer scene i pokušaja predstavljanja Street Food scene, pobrinuli su se i za glazbeni program koji je startao već u 19.00h.

Uz nešto manji interes publike, no nije uvijek lako probiti led, na stage se penju dečki iz benda MAGUL. Otvaraju glazbeni program laganom uvertirom koja se kasnije pretvara u tešku groove fuziju funka/grungea sa gitarističkim mini solažama i bubanj/bass dionicama koje se fino nadopunjavaju i plešu, podsjećajući pritom na mix Toola, Faith No More-a i Deftonesa. Šibenska trojka dobila je malo nezahvalnu poziciju s terminom sviranja, međutim interakcija sa publikom bila je minimalna.

Magul © Filip BušićMagul © Filip Bušić

Vrckasta i rasplesana frontmenica benda Kraj Programa definitivno je osjevježenje line up-a ovog festivala. Ekspresivna i komunikativna sa odličnim vokalnim sposobnostima izvrsno se nadopunjava s ostatkom benda koji joj pomaže u svakom pokušaju reanimiranja publike. Pop-punk-rock eksplozija, svojom žestokom nježnošću i melodičnim gitarskim dionicama te energičnim poskakivanjima na stageu definitivno su iznenađenje koje je privuklo interes publike.

Kraj Programa © Filip BušićKraj Programa © Filip Bušić

Nakon omanje stanke, na stage se penju zagrebački indie rockeri ESC Life, simpatični frontmen i band koji ga savršeno prati u kriminalnom podizanju atmosfere pozivajući publiku na ples. Glazbeni materijal te energija nastupa kojom band raspolaže vraćaju nazad u 80e, u doba The Cure-ovskih frizura i starih mrkva traperica kombiniranih s dolčevitama i pet brojeva prevelikom košuljom koju si ukrao tati iz ormara. Odličan materijal i odlična plesna atmosfera benda koji je to odradio na svjetskoj razini te nas pritome nostalgično podsjetio na srednjoškolske ljubavi.

ESC LifeESC Life © Filip Bušić

Svjetski a naši, glazbeni program zatvaraju Muscle Tribe of Danger and Excellence koji su nam još jednom pokazali kako stvari stoje!!! Žestoka svirka čvrste i groove ritam sekcije, masnih riffova, hrapavih i visokih vokalnih dionica i stage dive energija nastupa razlozi su zbog kojeg smo doma otišli bez svojih glasova. Puno dvorište Močvare opravdali su svojom pojavom a i bisom koji je neiscrpna publika očekivala i prije kraja zadnje pjesme na set listi.

Muscle Tribe of Danger and Excellence © Filip BušićMuscle Tribe of Danger and Excellence © Filip Bušić

Beeryard Festival je ispao odlična fuzija underground scene - CRAFT pivovare i dobra muzika! Na žalost svi burger barovi su otkazali svoje gostovanje, međutim Medvedgrad je uskočio sa svojom ponudom roštilja i spasio situaciju na toj fronti. Očekujemo novo izdanje i iduće godine i spremno čekamo nova glazbena iznenađenja.

Publike © Filip BušićPublike © Filip Bušić