Vije-sti

Mad Caddies stižu u Vintage Industrial Bar

Mad Caddies stižu u Vintage Industrial Bar

Otkako su prije dva desetljeća osnovani u gradiću Solvangu u okrugu Santa Barbare u Kaliforniji, sedmeročlani čopor Mad Caddies proputovao je veliki dio planete i prilikom tog putovanja bezbroj puta oduševljavao fanove svojim jedinstvenim spojem reggaea, ska, punka i popa. Prošle godine u svibnju Mad Caddies su nakon sedam godina diskografskog hiberniranja objavili album "Dirty Rice" i pokazali svijetu da su još uvijek strastveni i energični kada je u pitanju glazba na kojoj rade i koju stvaraju. U takvom naletu dobre energije i strasti, Mad Caddies imati ćete i vi priliku slušati uživo u sklopu njihove europske turneje u Zagrebu u zahuktalom Vintage Industrial Baru, u srijedu 19. kolovoza.

Mad Caddies su ukupno objavili šest studijskih albuma, dva EP-ja i jedan live na kojima su pospajali širok spektar žanrova koji su utjecali na njih – od dixielanda do punka i reggaea – a, ta uspješna kombinacija stilova donijela im je prodaju od oko pola milijuna albuma i jako velik broj dobro posjećenih koncerata.

Pri sažimanju pjesama s 30 na  12 koliko ih je objavljeno na posljednjem albumu, bendu je pomogao stari prijatelj Fat Mike frontmen NOFX-a i osnivač etikete Fat Wreck Chords pod čijim skutama Mad Caddies djeluju još od ploče "Duck & Cover" objavljene 1998. godine. Osim što je pomogao pri izboru pjesama, Fat Mike pomogao je u pisanju  ''New Orleans meets reggae-rocker'' stvari 'Shot In the Dark' 

Kada pitate Mad Caddies koja je tajna njihovog uspjeha, Lazor odgovara "U bendu nema previše drame. Međusobno se poznajemo prilično dobro i prilično dobro se slažemo, osobito kada smo zarobljeni u busu ili kombiju".

Nema jednostavnog načina da se objasne Mad Caddies, a to je valjda zato što kod njih ništa nije tipično i upravo zbog toga traju toliko dugo dok se njihova baza fanova svakoga dana proširuje. 

Cijena ulaznice u pretprodaji iznosi 60 kn, a na dan koncerta 80 kn. Ulaznice u pretprodaji mogu se kupiti u Dirty Old shopu (Tratinska 18) te u Vintage Industrial Baru (Savska 160). Informacije o rezervacijama šaljite na info@dirtyoldempire.com .

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni