Koncerti

Slavlje života Edith Piaf u Lisinskom ostavilo publiku bez daha

Slavlje života Edith Piaf u Lisinskom ostavilo publiku bez daha

Vrckava i strastvena, jednostavna i osebujna – Edith Piaf ostavila je dubok i neizbrisiv trag na svijetu.

U šetnju pariškim ulicama zagrebačku je publiku odveo kolektiv vrhunskih glazbenika predvođenih fantastičnom Anne Carrere u sklopu programa Piaf! The Show.

Piaf The SHowfoto: Piaf! The Show, credit: Ivan Peček

Unaprijed najavljen kao spektakl, često može izazvati sumnje, no svaki izrečeni epitet opravdan je, čak i nadmašen, slavljem životne radosti i optimizma, emocijom isprepletenom visokom kvalitetom, čistoćom i toplinom zvuka kakvu je moguće dobiti isključivo na mjestima kao što je Lisinski.
 

Uživanje u životu, prihvaćanje svih njegovih uspona i padova, pritom ne žaleći ni za ničim poruka je koju je publika s radošću prihvatila uz spontane stojeće ovacije kakve se uistinu rijetko viđaju, oduševljeni jednostavnošću i lakoćom izvođenja.
 

Piaf The Showfoto: Piaf! The Show, credit: Ivan Peček

Anna Carrere izuzetna je pjevačica, ali i glumica, koja je buntovni duh specifične Edith Piaf donijela s nevjerojatnom lakoćom. Cijeli Lisinski bio je njen plesni podij – unutarnja sloboda uz simpatičnu interakciju s publikom, koketiranje s muškarcima koje je vrlo brzo razoružala svakog oblika treme, čine veliku umjetnicu boemskog duha u kojem su svi te večeri imali priliku uživati, ali i otpjevati legendarnu “La vie en Rose”.
 

Piaf The Showfoto: Piaf! The Show, credit: Ivan Peček

Ljepota glasa i duše jedinstvene Edith Piaf, slavlje života i ljubavi na pozornici Lisinskog u režiji kazališnog diva Gila Marsalle nadmašio je sva očekivanja te u romantičnom adventskom ozračju ostavio želju publike za što skoriji povratak u Zagreb. 

 

Galeriju fotografija pogledajte OVDJE.

dr.sc. Maja Trstenjak
dr.sc. Maja Trstenjak

Glavna urednica portala Sound Report