Koncerti

Ogenj pošteno zapalio KSET

Ogenj pošteno zapalio KSET

Novi bend na sceni koji je već s prvim albumom sebi osigurao čak dvije nominacije za Porin dugo je očekivana pojava na domaćoj glazbenoj sceni.

Pohvale kritike i industrije ne prestaju pristizati, a malo po malo prikupljaju i ono najvažnije - publiku. I to ne bilo kaku publiku, nabrijanu ekipu koja energijom želi parirati luđaštvu koje se odvija na pozornici.

Ogenjfoto: Ogenj, credit: Marko Šolić

U zagrebačkom se KSET-u okupila nekolicina takvih te je hrabro zauzela prve redove. Radi se o izuzetnom naboju lokalpatriotizma podravsko-međimurskog područja i ubijanje na stihove „Sigdi je lepo, al doma je naj“.

Ogenjfoto: Ogenj, credit: Marko Šolić

Ognju je očito naj gdje god da sviraju, ono što se od njih može očekivati samo je pregršt energije koja nadilazi sve granice očekivanja. Složan je to kolektiv s dobrom kemijom među članovima koji su pojavom na prvi pogled poprilično različiti, no glazbeno se odlično nadopunjavaju uz spontanu potrebu da iz svake pjesme iscijede i posljednji trenutak slobode kako bi je nabrijali do krajnjih granica. Od čvrste ritam sekcije koju predvodi bubnjar koji obožava ispitivati granice agresivnosti na svom instrumentu, testirati fizičke granice izdržljivosti istog do vrhunskih povremenih melodičnih gitarskih dionica i violinističkih ukrasa koji u pankerski štih uvlače folkerski karakter koji ih je izdvojio iz mora mladih glazbenika koji se pokušavaju probiti na sceni.

Ogenjfoto: Ogenj, credit: Marko Šolić

Užitak je momke gledati uživo, stvoreni su za najluđe zabave koje mogu trajati i trajati, no nakon trenutnog uspjeha, postavlja se pitanje kako proširiti ciljanu publiku i krenuti u osvajanje i većih koncertni prostora.

Ogenjfoto: Ogenj, credit: Marko Šolić

Simpatično njegovanje kajkavskog narječja njihova je istovremena i prednost i mana, budući da se radi o strogom dijalektu koji je teško razumljiv širim masama, stoga prilagodba u tom segmentu bi se svakako trebala razmotriti tijekom nadolazećeg razdoblja.

No, Ogenj neka i dalje žali i pari svojim nezaustavljivim entuzijazmom i specifičnim izričajem, vatrenim uraganom koji nikog ne ostavlja ravnodušnim.