Koncerti

KUKU$ rasprodao Vintage

photo: KUKU$, credit: Patricija Flikač

KUKU$ rasprodao Vintage

"Ruke u zrak, 'ko je tu sve luđak neka zadere se KUKU$!" je stih kojim je započeo koncert u Vintage Industrial Baru i naravno da su sve ruke odmah bile u zraku. Zagrebačka trap grupa KUKU$ smatra se jednom od prvih trap grupa u Hrvatskoj, što kažu u pjesmi „10 se godina deremo samo KUKU$“ iz pjesme „Sa Bandom“.

Rasprodan Vintage je samo dokaz da se trud i rad isplati jer je grupa KUKU$ predstavila album „X“ koji je izašao u lipnju prošle godine, a tim albumom su obilježili 10 godina postojanja. Članovi grupe su Ivan Hilje (Hilj$on Mandela), Ivan Godina (Goca R.I.P) i Mislav Kljenak (Iso miki).

DSC05280kukus-patricija-flikač photo: KUKU$, credit: Patricija Flikač

Goca R.I.P., član grupe, komentira: „Meni je baš bilo zabavno i baš top, 2 i pol sata je samo proletilo, nemam ni osjećaj da je posao kad radiš ono kaj voliš“. Na pitanje koji bi savjet dao sebi prije 10 godina, odgovara: „To ne bi bio jedan savjet, nego na primjer kao u filmu „Back to the Future“ postoji priča o povijesti kladioničarskih pobjeda kad on u filmu sam sebi da knjigu o pobjednicima i onda se kladi samo na njih, zato bi ja sebi prije 10 godina dao rezultate utakmica da se kladim na pare i zaradim gro para“ kaže Goca R.I.P. kroz smiješak. A o planovima za budućnost kaže: „Sprema se novi materijal kao i uvijek, ali ne smijem puno o tome otkrivat i kad bude vrijeme najavit ćemo sve, budite bez brige. Radim i na novom solo albumu, a s grupom Luzeri izlazi pri kraju mjeseca, radi se i ide“.

DSC05140kukus-patricija-flikač

photo: KUKU$, credit: Patricija Flikač

Da se grupa odlično snalazi na sceni dokazuje trenutak kada je netko iz publike na njih bacio hrenovke, a oni su onda otpjevali pjesmu „Kultura“ čiji stihovi glase „di ti je kultura, a koji ti je kurac?“. Ovo je pjesma koju Goca R.I.P. ima s grupom Buntai pa se s njima na pozornici pojavio član grupe Young Bude. Osim pjesama s albuma „X“ pjevali su starije pjesme kao što su „Napravit Ću Scenu“ i „Bode Miller“. Izvodili su pjesmu „Spartanac“ s njihovog prvog mixtape-a iz 2015. godine koji sadrži 9 pjesama pod nazivom „O kuku$ima se ne raspravlja“. Prvi studijski album „Anđeli i bomboni“ izašao je 2018. godine, a na pjesmu „Medalje“ publika je nosila Gocu R.I.P. na rukama te je naravno većina snimala taj trenutak za društvene mreže. Koncert nije mogao proći bez hitova s albuma kao što su „Visoki Start“, „Dai“, „Rona“, „Duboke noći“, „Drip Moreno“, „Eurovizija“ i „Braća Po Krvi“.

DSC05295kukus-patricija-flikač

photo: KUKU$, credit: Patricija Flikač

Dipsi, član grupe Buntai, komentirao je: "Jako volim svoje kolege i drage prijatelje, to uvijek bude show i ja mislim da smo mi jedan veliki pokazatelj koliko je kultura i glazba jaka. Njihov uspjeh je kao i moj osobni uspjeh i ja sam preponosan na dečke tako da sve pohvale ikad“.      

Koncert su završili hitom „POPSTAR“, publika je skakala i teško je uopće riječima opisati energiju koju grupa KUKU$ stvara svojim pjesmama, jednostavno morate doživjeti.