Vije-sti

Trap ikone KUKU$ najavili veliki slavljenički koncert u Domu sportova

Trap ikone KUKU$ najavili veliki slavljenički koncert u Domu sportova

Nakon nedavne objave novog studijskog albuma “X”, jedno od najutjecajnijih domaćih trap imena - KUKU$, najavljuje i svoj najveći koncert do sada.

Trio kojeg čine Hiljson Mandela, Goca RIP i Iso Miki ove godine obilježava deset godina djelovanja, a tim povodom najavljuju i veliki slavljenički koncert u zagrebačkom Domu sportova, koji će održati ove jeseni, 7. listopada, a early-bird ulaznice su od danas dostupne u prodaji.

“Krenuli smo iz garaža na Trešnjevci, a deset godina kasnije, evo nas u našem kvartu, u Domu sportova” ističe KUKU$ i jasno poručuje kako jedva čekaju stati na pozornicu i sa svojim fanovima proslaviti jubilarnih deset godina djelovanja. Na koncertu će publiku provesti kroz sve faze benda i uživo izvesti pjesme koje su obilježile i njihove najranije faze djelovanja, a u koncertni repertoar će uključiti i nekoliko pjesama koje rijetko izvode uživo.

U ovoj slavljeničkoj godini, KUKU$ su do sada objavili već dva albuma; početkom travnja su objavili prvi domaći NFT trap album “The Lost Files”, na kojem su predstavili deset do sada nikad objavljenih pjesama iz ranijih faza benda, a zatim je sredinom lipnja uslijedila i objava novog studijskog izdanja “X”, koji donosi potpuno nove autorske pjesme.

Najavljen singlom i videospotom “Visoki start”, album “X” se iščekivao s nestrpljenjem, a tome u prilog govori i činjenica da je pjesma odmah po objavi ušla u Top 15 na Youtube Trendingu, a zatim i u Top 25 Billboard Croatia Songs charta . S objavom albuma kao singl i videospot predstavili su i pjesmu “Duboke noći” feat. Zvone CEO.

Na novom albumu gostuje i ključno ime domaće trap scene, koje je zajedno s KUKU$-om postavilo temelje ovog žanra - kolektiv High5. Ovom prigodom ponovno su se aktivirali i okupili za gostovanje u pjesmi “Sa bandom”, po mnogima već sada jednim od favorita s izdanja, jer “pjesme su nam bile kriza, al ko je napravio scenu, a mi smo”.    

U kreiranju albuma sudjelovala je nekolicina najznačajnijih regionalnih trap i hip-hop producenata, kao što su Strapazoot, Priki, Traposlavia, Trky, Brigi, kao i sve istaknutije ime domaće produkcije - Mihovil Šoštarić Lockroom, zaslužan i za finalni miks i master izdanja. Uz njih, dio pjesama produkcijski potpisuju i članovi skupine, Iso Miki i Goca RIP.

Early-bird online ulaznice za koncert KUKU$-a u Domu sportova dostupne su do 7. kolovoza ili do rasprodaje kapaciteta u online pretprodaji, putem platforme Core Event, po cijeni od 9 eura. Nakon toga će cijena biti 12 eura, a na dan koncerta 15 eura. Fizičke ulaznice bit će u prodaji naknadno. Organizator koncerta je yem, koji poručuje: “7. listopada svi se deremo KUKUUU$!”.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni