Koncerti

Sea Star Festival: žestoka elektronska nabijačina i domaći reperi na otvaranju najljepšeg domaćeg festivala

Sea Star Festival: žestoka elektronska nabijačina i domaći reperi na otvaranju najljepšeg domaćeg festivala

Najljepši festival Exit obitelji po treći je put protresao umašku Plavu lagunu. Kontinuirani napredak iz godine u godinu je itekako vidljiv, proširenje festivalskog sadržaja ugodno je iznenađenje koje prepoznaje sve veći broj publike željne dobre zabave.

Tako je zabava počela već u četvrtak, na warm-up partyju na kojem se okupilo više publike nego ikad, čime se sve više prihvaća koncept, odnosno program koji nude manje festivalske pozornice, To je itekako bilo uočljivo i sinoć, na prvom festivalskom danu, no pravi se šou odvijao, očekivano, na najvećoj festivalskoj pozornici, impresivnom Addiko Tesla Stageu. Gigantsku produkciju savršenog zvuka upoznali smo već prošle godine što je bila svojevrsna revolucija u hrvatskoj festivalskoj ponudi. Sada je to standard, odraz prepoznatljivosti Sea Star Festivala koji svoju ponudu bazira isključivo na vrhunskoj glazbenoj i turističkoj ponudi za more posjetitelja koji dolaze sa svih strana svijeta.

Najveći događaj ovogodišnjeg izdanja zasigurno jest nastup legendarnog Wu-Tang Clana, bit će itekako zanimljivo uživati u njihovim remek-djelima u ovoj jedinstvenoj festivalskoj atmosferi i produkciji. No, za zagrijavanje – Vojko V. Standardno dobar i standardno loš. Orgulje iznevjerile Bacha. Nikako na zelenu granu sa skromnom tehnikom koja ga na svakom koncertu prati, no nema toga što boca Jacka ne može spasiti. Moralni headliner prve festivalske večeri, okupio je zavidan broj ekipe ispred kolosalne pozornice – više od svjetske hip hop zvijezde IAMDDB čiji je nastup uslijedio. Bilo je i zabavnije gledati standardnu propovijed Vojka i Vrha koji su taman toliko podigli atmosferu da mlada djevojka, čijoj fuziji raznih glazbenih žanrova mnogi predviđaju dugu i izuzetno uspješnu karijeru, nije uspjela postići zadovoljavajuću razinu energije kako bi njen nastup pamtio kao jedan od spektakularnijih. Bilo je kratko i slatko, bilo bi ju dobro pogledati u nekom manjem klupskom zagrebačkom prostoru. Zato se srećom svaki Vojkov koncert uvijek može promatrati kao apsolutni festivalski spektakl, ili najbolji, najsimpatičniji i najdraži debakl svoje vrste koji će ove ljetne sezone obići svaki ugao regije.

Prije Vojka publiku su zagrijale mlade snage regionalne hip hop scene, High 5 i Fox koji je spektakularni Exitov sound system testirao hitom “Oće kurac”. U Nautilus Areni lagano su tresli Buntai, uvijek žestok, iskren i direktan Smoke Mardeljano te Hazze dok se kao točka na i prvog dana na pozornicu nisu popeli Krankšvester koji su predstavili novi hit “Slava”. “Gaber” no.2. uživo zvuči sasvim solidno, no nekako je čovjeku prirodno, ugodnije da na kraju dobrog koncerta ritualno uzvikne “Jebi me u glavu”, umjesto “Slava Kristu”.

Ultimativna elektronska nabijačina zatvorila je prvi dan. Sven Väth, Nina Kraviz I Ilario Ilacante, omamljeni morskim zrakom stopili su se u jednolik, no, poprilično žestok ritam te dočekali dan Sea Star Festivala.

Wu-Tang Clan.