Koncerti

Bang Bang – hrabar iskorak u Tvornici kulture

Bang Bang – hrabar iskorak u Tvornici kulture

Veliki korak za Bang Bang koji je predstavio novu, bolju verziju sebe u Tvornici kulture.

 

U domaćoj se aktualnoj pop glazbi uistinu rijetko mogu pronaći kvalitetne jedinke. Nažalost ih se može nabrojati na prste jedne ruke, od kojih je dio sinoć bio u publici, a jedna na pozornici.

Vidjeti i uživati u trudu koji je samouvjereno uložio Bang Bang bila je prava privilegija, obogatio je svoje glazbene aranžmane mnogobrojnim gostima koji su izazvali veliko oduševljenje.

Bang Bangfoto: Bang Bang, credit: Emanuela Tomino/Mixer.hr

I premda zapravo dosad imaju samo jedan veliki THE hit, iznenađujuć je broj ekipe koja je u publici strastveno pjevala svaki stih, plešući i uživajući u večeri koju su izgleda, čekali dugo, dugo vremena.

Najveća snaga, srž i prednost ovog benda je fantastična Lara Antić. Vokalno, fizički, karakterno... ova je žena kompletan paket koja svojom energijom ruši sve pred sobom.  Ona je kvalitetan lider benda, na pozornici se osjeća ugodno, a dominacija joj je u potpunosti prirodna i nenametnuta. Pokazala je vokalne sposobnosti u koje se običan slušatelj ne može uvjeriti preko studijskih snimaka. Fantastična kontrola glasa, čistoća i snaga visokih laga i zavodljivost niskih, uz „ono nešto“, završni tač koji nadilazi mogućnosti opisa riječima.

Bang Bangfoto: Bang Bang, credit: Emanuela Tomino/Mixer.hr

Koncert su otvorili najnovijom pjesmom „Superstar“ - prilično su nesigurno kročili na pozornicu, pa tako nisu uspjeli pokazati pravi potencijal novog hit singla, no nakon nekoliko su se minuta već dobro „uštimali“ i bili su spremni dati sve od sebe. I iznenađujuće je što je zapravo Lara ta koja je muškarčine pored sebe ohrabrila i dala im energetski kick da se opuste i krenu rokati onako kako spada.

Aranžmani uživo obogaćeni violinom i trubom pravi su pogodak dok su klavijature usamljeno otkrile koliko zapravo raskošno njihove pjesme mogu zvučati, tako da sljedeći nastup na istom mjestu svakako bi dobro prihvatio neki komorni gudaći orkestar.

Bang Bangfoto: Bang Bang, credit: Emanuela Tomino/Mixer.hr

Uz Sašu Antića objasnili su „Kako stoje stvari“ te zakucali s „Imam“ i pokazali zube svim kolegama s domaće glazbene scene koji su s velikim zanimanjem iz publike pratili svaki njihov korak.

Ovo je fantastičan bend, s ogromnim, ogromnim potencijalom i mnogo mjesta za napredak. Nastup u Tvornici kulture (i to u ispunjenom Velikom pogonu) nije njihov službeni početak, ali je početak novog, ozbiljnijeg poglavlja karijere Bang Banga, ne samo kao radijskog pop hita i showbiz friendly „poznati Hrvatice i Hrvati“ priča. Oni zaslužuju više od toga. Oni su već sada intelektualno i glazbeno na puno višoj razini od toga. Ovo je početak njihove realizacije kao kvalitetnih glazbenika koji će uskoro stvoriti vlastitu koncertnu publiku, istovremeno se ne zaboravljajući zabavljati i uživati u onome što rade.