Koncerti

Slušaj Edu i slušaj mater!

Slušaj Edu i slušaj mater!

Kad ekipa stoji po stolovima i stolicama ispred ulaza u dvoranu, znaš da je nešto opako u pitanju. Dva albuma, jedna ličnost - nostalgija i povratak najboljem. Premda mislim da bi najbolje moglo biti pred njim, jer rad s novim bendom nadilazi većinu dosadašnjih ostvarenja.

Sinoć je bilo old skul. Edo, MC i sirov zvuk starih hitova. Iza njega naslovnice oba albuma, predmeti štovanja u čiju su se čast svi i okupili te večeri. Priče koje su pogodile nekoliko generacija, većina još uvijek aktualna i primjenjiva danas. I zato funkcioniraju svaki put. Ispričane iskreno i beskompromisno, ponekad sarkastično, ponekad duhovito, ponekad agresivno. Kako ostati ravnodušan na "Mahira i Almu"?

Edo Maajkafoto: Edo Maajka, credit: Vilim Hlušička

Ovo je jedan od događaja za koji se s pravom može tvrditi da je atmosfera bila užarena. Znoj je curio i publici i Edi, ali nisu se predavali do samog kraja. Nije bilo predaha, kako su se nizale pjesme, tako je kaos bio sve veći.

Prisjetio se i nekih anegdota s početaka karijere, kako su ga uvjeravali da od toga neće biti ništa i da bolje da odustane. Uz poruku da treba vjerovati sebi i raditi samo ono što vas čini sretnima, nastavio je nizati klasike uz veliku podršku publike, ali i Milke, koja mu je skoro ukrala cijeli show.

Edo Maajkafoto: Edo Maajka, credit: Vilim Hlušička

Nema zezancije, pogotovo kad se izvodi kombinacija "Prikaze", "Saletova osveta" i "No sikiriki". Stvari su tada ozbiljno izmakle kontroli. Opalio je šamar i vratio sve u sadašnjost stvarčinom "No Pasaran".

Odani fanovi i glazbenik koji ih poštuje. Daje sve od sebe, dobiva luđački feedback. Srećom nije odustao, gura svoje i dalje. Jer iskrenost je bezvremenska i nema joj ravne.