Koncerti

The Dead-End Alley Band i Sunstain: večer psihodelije i stoner rocka u Vintage Industrialu

The Dead-End Alley Band i Sunstain: večer psihodelije i stoner rocka u Vintage Industrialu

Peruanski The Dead-End Alley Band i austrijski Sunstain udružili su snage u Vintage Industrial Baru i odsvirali zanimljiv i žestok miks stoner rocka, psihodelije, folka i dobrog starog rock'n'rolla.

Ljubitelji stoner rocka mogu biti zadovoljni zagrebačkom koncertnom ponudom u posljednjih nekoliko mjeseci. Nakon nešvilskih šampiona All Them Witches koji su zapalili Močvaru u prosincu, došao je red na underground scenu namijenjenu pravim poznavateljima stoner rocka.

Nastup u Močvari otvorili su Sunstain, mladi bend iz Austrije kojima je ovo bio prvi nastup van domovine. Za razliku od svojih peruanskih kolega, više su orijentirani prema hard rocku, pa čak i old school rock'n'rollu u stilu Chucka Berryja. Utjecaj Stone Soura i Black Sabbatha je očit, pogotovo u stvarima s EP-a „Thrill and Fever”, na kojem se našla i „Down On Our Luck”, koja bi bez problema mogla dijeliti radijski prostor s klasicima hard rocka.

Nakon Sunstaina došao je red na The Dead-End Alley Band, peruanske veterane koji sviraju već deset godina. Njihov glazbeni izričaj više je orijentiran prema psihodeliji i acid rocku, a mogu se jasno čuti utjecaji bendova poput Jefferson Airplane. Nastup su otvorili s „Headstone Fortress”, stvari koja kombinira distorziju fuzz rocka s doomerskom atmosferom i tematikom.

Red psihodelije, red acida, red hard rocka i večer je brzo privedena kraju. Mladi Austrijanci iz Sunstaina su nešto raznolikijim, ali i fokusiranijim glazbenim izričajem ostavili snažniji dojam od svojih peruanskih kolega, ali oba benda pokazala su da stoner rock nije stvar prošlosti, već živi i dalje i ima svoju vjernu publiku.