Koncerti

Zadruga i dalje zna biznis!

Zadruga i dalje zna biznis!

Tradicionalno godišnje druženje vokalno-instrumentalnog sastava Zadruga i zagrebačke publike, održalo se sinoć u ugodnom ambijentu Vintage Industrial Bara i bilo je to još jedno druženje za pamćenje.

Puni Vintage Industrial Bar dovoljno govori o popularnosti koju Kreš i njegova ekipa zadrugara uživaju među publikom nakon čak 28 godina aktivnosti na domaćoj sceni. Sljedeće godine napunit će se 20 godina otkad je Zadruga izbacila svoj posljednji album Zločesta djeca 2, no interes za njihovom glazbom nije se izgubio, štoviše, ako je suditi prema atmosferi na jučerašnjoj i njihovim prijašnjim svirkama, Zadruga će nastaviti puniti klubove dok god imaju volje za sviranjem. I nitko sretniji od nas, jer dok god se zadrugarima da svirati, imamo priliku kvalitetno se razbacati na njihove hitove poput: Krava mi je v detelju vušla, Ja živim vu malomu selu, In the middle of the shit, Pepica, Vjetar sa planine, Mene nemre niko nič, Nebo i zemlja, Dva put po dva, Micika, Hiti se na pleča

Zadrugari predvođeni karizmatičnim Krešom odsvirali su sve što se odsvirati trebalo i zagrijali atmosferu u Vintageu do točke ključanja! Letile su pive, gemišti,majice i grudnjaci, bilo je stage diveanja i poganja. Taman kad treba, Zadruga žestoke stvari presiječe baladama; Tan du gej, Nekak mi je ljepše biti sam i Teške mi je, prije nego što opet krene prava razbijačina. Između pjesama Kreš nam pripoveda o mehanizaciji, stočarstvu, klasnim razlikama, ljubavi i željeznici. Zabavan,britak i bez filtera kao uvijek, Kreš je frontmen za poželjeti! Redovan dio koncerta završio je kultnom Dok bil sam mlad, a onda je stigao bis na koji se Kreš popeo “naoružan” neizbježnim “STIHL-om” koji je već odavno postao zaštitni znak Zadruge! Solaža na motornoj pili dodatno je nabrijala već ekstatičnu publiku i uvela ju u eksplozivan bis.

Nakon nekih dva sata svirke, došlo je vrijeme za fajrunt te smo se okupani znojem i omamljeni benzinskim parama iz motorke pozdravili sa starim prijateljima iz Zadruge, do nekog sljedećeg, nadamo se skorašnjeg susreta.

Mirta Klarić
Mirta Klarić

Urednica odjela razvoja, produkcije i realizacije zabavnog sadrzaja