Koncerti

Hladno pivo na Zagreb Beer Festu: Pjevali su nešto ljubavno!

photo: Hladno pivo, credit: Filip Bušić

Hladno pivo na Zagreb Beer Festu: Pjevali su nešto ljubavno!

Hladno pivo je sinoć proslavilo 35 godina djelovanja velikim besplatnim koncertom u sklopu Zagreb Beer Festa na Trgu dr. Franje Tuđmana. Ogromna posjećenost i red za ulaz koji je vijugao prema Ilici pokazali su kako su Zagrepčani nakon više od dvije godine poželjeli novu rundu Hladnog piva.

Točno u 21h Mile i ekipa izašli su na pozornicu. Odmah na početku Mile je primijetio kako se u publici nalaze uglavnom mlađi obožavatelji, stoga je i setlista bila sastavljena za neke novije generacije. Nastup su otvorili sa Šamarom, a nastavili s Mojoj majici i Kaže stari. Nakon ovih nekoliko bržih stvari slijedili su Pravo ja i Čekaonica. Uz samo dva punk klasika Pjevajte nešto ljubavno i Ne volim te, prednost su dali laganijim pjesmama s albuma Šamar, Knjiga žalbe i Dani zatvorenih vrata. No to nije spriječilo ekipu da se u prvim redovima poga na ljubavne Ranjeni i ludi, Ljetni hit i Jednim osmijehom.

ZAGREB-BEER-FEST-2022-DAN2-Ⓒ-Filip-Bušić-20-05-22-IMG_3948

Dečki iz Hladnog piva predstavili su zagrebačkoj publici i nekoliko novih stvari: Carpe Diem, Kišna nedjelja i pjesmu odličnog ritma Štetočine. Kako je koncert išao svome kraju to je atmosfera bila nabrijanija. Najviše ovacija dobile su Pitala si me i Samo za taj osjećaj i moram priznati kako je bilo zaista lijepo vidjeti da svi znaju riječi i pjevaju u sav glas. Glavni dio koncerta završili su sa svojim velikim hitom Nije sve tako sivo uz neizostavno skakanje i pjevanje iz sveg glasa. Kako su bili pri kraju s vremenom na bis su se vratili sa samo dvije pjesme: Konobar i Ezoterija. Malo prije 23h, uz ritmove Kad sunce opet zađe KUD Idijota, dečki su se oprostili s publikom.

ZAGREB-BEER-FEST-2022-DAN2-Ⓒ-Filip-Bušić-20-05-22-IMG_4091-1

Kroz cijeli koncert bilo je vidljivo kako je Hladno pivo željno svirke u svome gradu što je Mile i nekoliko puta dao naslutiti. Rezultat je bila dobra zabava i odlična svirka. Hladno pivo, na samostalnim nastupima i na festivalima, slušao sam do sada oko 20-tak puta, no i dalje su njihovi koncerti recept za izvrstan provod. 


Setlista:

Šamar
Mojom majici
Kaže stari
Pravo ja
Čekaonica
Carpe diem
Messi
Vjeruj u mene
Sreća
Superman
Firma
Ranjeni i ludi
Štetočine
Na ovim prostorima
Ljetni hit
Jednim osmijehom
Soundtrack za život
Pjevajte nešto ljubavno
Ne volim te
Teško je ful biti kul
Kišna nedjelja
Pitala si me
Samo za taj osjećaj
Zimmer frei
Nije sve tako sivo
Bis
Konobar
Ezoterija