Nag-radne

Blues nagradna igra iz Spone - osvoji 9 albuma! - završena

Blues nagradna igra iz Spone - osvoji 9 albuma! - završena

U najnovijoj nagradnoj igri pod pokroviteljstvom izdavačke kuće Spona dijelimo osam blues albuma te jedan album klasike. Jedan sretan ljubitelj ove vrste glazbe svoju kolekciju će itekako obogatiti odličnim domaćim izdanjima. O kojim točno albumima se radi pročitajte u nastavku.

Da bi ste sudjelovali u nagradnoj potrebno je: "lajkati" Sound Report na Facebooku, ukoliko niste, i ondje nam u inbox poslati poruku sadržaja: "spona 4 nagradna" uz vaše puno ime i prezime, adresu, broj mobitela i email. Također podijelite ovaj članak na svome Facebook zidu i postavite vidljivost na javno. Nagradna traje do subote, 02.1. u podne, nakon čega ćemo nasumce izvući pobjednika i javiti mu. Sretno!
Nagradna igra dostupna je samo stanovnicima Hrvatske.

Zvonimir Perković osvojio je ovu odličnu blues rock glazbenu kolekciju

O albumima:

Steve Wolfman Band – "Volim ludo"
Pet mjeseci nakon digitalnog objavljivanja albuma "Volim ludo" splitskog blues rock sastava "Steve Wolfman Band", objavljeno je i fizičko izdanje istog albuma. Riječ je o njihovom drugom studijskom albumu, koji je najavljen maksi singlom "Još uvijek tvoj" te odličnim singlom "Zavodljiva". Album donosi deset autorskih pjesama na hrvatskom jeziku, koje vješto balansiraju između bluesa, popa, klasičnog rocka i modernijeg zvuka, a električna gitara Steve Vučkovića je i dalje temeljni nositelj zvuka "Steve Wolfman Banda".

Zamba – "Home"
Blues rock sastav Zamba iz Duge Rese sredinom godine predstavio je svoj dugoočekivani debitantski album "Home", koji je najavljen istoimenim singlom. Album sadrži trinaest melodičnih autorskih blues rock pjesama na engleskom jeziku, za koje je glazbu i tekst napravio gitarist, vokal i frontmen Boris Dugi – Novački Zamba. Iako je riječ o diskografskom prvijencu, kvalitetu benda potvrđuju pobjeda na natjecanju "5th Croatian Blues Challenge" te sudjelovanje na najvećem svjetskom blues natjecanju "International Blues Challenge" u Memphisu, 2014. godine.

Tomislav Goluban – "Blow Junkie"
Album "Blow Junkie" šesti je studijski uradak Tomislava Goluban, koji niti zvukom niti sadržajem ne podsjeća na albume koji su mu prethodili. Sastavljen je od energičnog bluesa s autorskim pjesama. Odsviran je u nekoliko sati studijskog snimanja u klasičnoj električnoj formaciji bas, gitara, bubnjevi i usna harmonica, koja postaje zrelija, moćnija, jasnija i definitivno originalna. Goluban se pojavljuje kao autor engleskih tekstova punih metafora i blues slenga, a cijeli album otpjevan je na engleskom jeziku.

Tomislav Goluban & Nebojša Buhin – "For a Friend & Brother"
Album "For a Friend & Brother" Tomislava Golubana i Nebojše Buhina, njihov je glazbeni i osobni tribute Draženu Buhinu – čovjeku koji ih je za života spajao u glazbi. Goluban i Buhin, višestruko nagrađivani glazbenici, ovoga su puta spojili svoja najjača glazbena oružja, kombinirajući sviranje usne harmonike s gitarističkim bravurama, što je rezultiralo nastankom 12 instrumentalnih pjesama protkanih uglavnom sjetnim melodijama.

Mlinski Kamen – "Atomski blues"
Vinkovačko-zagrebački bend Mlinski kamen 2009. godine samljeo blues, rock, hard, grunge i punk u žestoku mješavinu zvuka koja je glavna karakteristika njihovog autorskog albuma Atomski blues. Kako se mijenjala postava benda, mijenjao se i njegov zvuk te se od 1998. godine, kad je bend izdao debitantski album "U prljavoj vodi" pa sve do danas razvijala skupina karakterističnog zrelog i iskusnog blues zvuka.

Puzzle Blues Bend – "Life is a Tear"
Zagrebački blues kvartet Puzzle Blues Band osnovali su 1999. godine Slobodan Furtinger, Zoran Haraminčić-Hara, Srećko Fadiga i Amir Dubravić. Album "Life is a Tear" nastao je na brojnim koncertima u Zagrebu i  izvan njega, u periodu od 2004. do 2011. godine te predstavlja presjek njihovog dosadašnjeg djelovanja. Album nam  donosi 16 znanih blues rock obrada snimljenjih uživo te jedan originalni studijski rad benda, naslovnu pjesmu "Life is a Tear" Slobodana Furtingera.

Jimi Kurfirst – "No Hard Feelings"
Prerano preminuli sisački gitarist i kompozitor Jimi Kurfirst 2014. godine objavio je album "No Hard Feelings". Kao vrhunski glazbenik i studijski muzičar, Jimi je snimio brojne albume, no njegova je prava ljubav bio jazz pa njegov album "No Hard Feelings" sadrži jedanaest uistinu vrhunskih jazz / rock / blues / fusion autorskih skladbi. Jimi Kurfirst je autor svih pjesama  te je odsvirao sve gitare na albumu, dok je Aleksandar Tomić napravio aranžmane, miks i programiranje te svirao saksofon i bas gitaru.

The Mezcal Moon – "Mothertongue"
The Mezcal Moon je labinski trio koji je lpočetkom 2013. godine nastupio na 5. Croatian Blues Challengeu u Puli te svojim nastupom zaintrigirao žiri i publiku. Dva mjeseca kasnije objavljen je album "Mothertounge" koji nam donosi dvanaest autorskih pjesama na engleskom jeziku koje potpisuje gitarist i vokal benda Mauro Černjul.

Zagrebački kvartet – "Češki album"
Krajem studenog 2010. domaće je diskografsko tržište obogaćeno vrijednim "Češki albumom" Zagrebačkog kvarteta, na kojem su Goran Končar, Martin Jordan, te Davor i Hrvoje Philips, uz poznati Gudački kvartet u F-duru, Op. 96 br.12 Antonína Dvořáka, snimili i Janáčekov Gudački kvartet br. 2. Zagrebački glazbenici prikazali su spontanost i svježinu najpopularnijeg Dvořákovog kvarteta, kao i točno rekreirali avangardni zvuk Janáčekovog kvarteta, čiji se jak i zavodljiv dojam povećava opetovanim slušanjem.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni