Vije-sti

Blues rockeri Zamba u Saxu

Blues rockeri Zamba u Saxu

Karlovački blues rock sastav Zamba će u četvrtak, 4. veljače, u zagrebačkom klubu Sax, održati koncert na kojem će promovirati pjesme s iznimno dobro prihvaćenog debitantskog albuma "Home" (Spona, 2015.). Uz skladbe s hvaljenog prvijenca, Zamba će publici premijerno predstaviti i nove pjesme koje će se naći na drugom studijskom albumu, a u set-listu će ubaciti i nekoliko blues standarda pa je zabava za glazbene sladokusce zajamčena. Upad je besplatan, a koncert počinje u 20 sati.

Iako im je "Home" prvi službeni diskografski album, sastav Zamba je već dobro poznat u domaćim blues krugovima - kao pobjednik "5th Croatian Blues Challengea" u Puli 2013. godine te kao hrvatski predstavnik na najvećem svjetskom blues natjecanju "International Blues Challengeu" u Memphisu, 2014. godine. Važno je istaknuti da će Zamba ovoga travnja  (7.-9.) predstavljati hrvatski blues i na "6th European Blues Challengeu" u talijanskom mjestu Torrita di Siena u Toskani. Na najvećem europskom blues natjecateljskom festivalu nastupaju izvođači iz dvadeset i jedne zemlje, a Zamba je dobio čast zatvoriti natjecateljski dio programa i nastupiti posljednji, u subotu, 9. travnja.

"Zaključak je još jednom kako u Hrvatskoj imamo itekako kvalitetnih izvođača koji nam bez problema mogu servirati kvalitetne albume. Da se razumijemo Zamba ne donosi ništa novo i revolucionarno na stol, a nije da od bluesa i starinskog rocka možemo i očekivati neku revoluciju, ali donosi trinaest kvalitetnih pjesama koji  će vam na lijepi način popuniti 50 minuta vašeg vremena zaraznim solažama, zanimljivim melodijama te blues rock pričama koji će sjesti koliko i fanovima blues žanra kao i raznovrsnoj publici iz rock and roll svijeta." - isječak iz recenzije albuma "Home" na Sound Reportu

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni