Nag-radne

Dijelimo upade za koncert Apocalyptice

Dijelimo upade za koncert Apocalyptice

Odlična finska metal četvorka Apocalyptica, globalno prepoznatljiva po sviranju violončela, donosi u Tvornicu kulture 15. listopada presjek svoje bogate karijere na europskoj turneji koja obuhvaća više od 50 gradova. U suradnji s Tvornicom kulture dijelimo 2x1 upad za nadolazeći koncert.

Nagradna igra je završila, a upad na koncert osvojile su: Karmen Kanižaj i Lorena Arnautović - čestitamo.

Osvoji upad: Da bi ste sudjelovali u nagradnoj igri morate odvojiti dvije minute svog vremena i napraviti sljedeće:  "Lajkati" Sound Report na Facebooku, ukoliko već niste, i ondje nam u inbox poslati poruku sadržaja: "Apocalyptica", uz svoje puno ime i prezime, te podjeliti ovaj članak na svome facebook zidu - jednostavno. 
Nagradna traje do nedjelje, 11.10., do 12 sati, nakon čega ćemo nasumce odabrati dvoje pobjednika te ih obavijestiti tijekom dana. 

Aktualni osmi album "Shadowmaker" povod je velike turneje koja samo do sredine prosinca broji gotovo svakodneve nastupe u više od 50 europskih gradova. Turneja je počela s unaprijed rasprodanim koncertima u njemačkim Hamburgu, Frankfurtu i Dresdenu, a moćna Apocalyptica posjetit će i Poljsku, Češku, Austriju, Nizozemsku, Makedoniju, Belgiju Luksemburg, Švicarsku, Italiju, ali i Hrvatsku, kako bi godinu završili u Ukrajini i Rusiji. I ova turneja pokazat će koliko je četvorka odlična uživo, a kako sami najavljuju, ova serija koncerata bit će potpuno drugačija od uobičajenih, jer sa sobom dovode veliku produkciju s novim elementima, a u nastupima ih prati odličan vokalist Franky Perez.

U 2 sata svirke Apocalytica će osim pjesama s aktualnog "Shadowmaker" proći kroz veliki raspon stvari sa svih dosadašnjih albuma, a u nastupu se vraćaju korijenima, sve do 90-ih godina i početaka karijere, te sami najavljuju da će svirati posebne verzije pjesama koje nisu izvodili 15 godina.

Ono što je počelo s obradama Metallice preraslo je u jedan od najpoznatijih finskih bendova, a dva desetljeća karijere i krcati koncertni raspored govore u prilog tome da je njihova kvaliteta neupitna, a oni i dalje jednako originalni. Apocalyptica je uvijek imala široko poimanje onoga što rade, a svirajući violončela dokazali su da rock i metal glazba ne ovisi o instrumentu, nego o stavu kojeg imate. Koji god da su stil istraživali, bilo da je riječ o atmosferičnim i laganijim skladbama ili brzim, energičnim ritmovima, njihova glazba je uvijek bila dinamična i puna melodija. U svojim odličnim nastupima pokazuju kako vas u jednom trenu mogu obasipati smirujućim zvukovima, a u drugom sirovom rock i metal energijom. Apocalyptica je pokazala da kroz svoju glazbu mogu spojiti starije i mlađe, klasiku i metal. U Zagreb intenzivan, glasan i eksplozivan Apocalyptica show dolazi pokazati zašto su nakon 8 albuma i dva desetljeća duge karijere i dalje jednako originalni.

Ulaznice su pretprodaji po cijeni od 140 kn, dok će na dan koncerta iznositi 160 kn.

Službena prodajna mjesta:

Dirty old shop, Tratinska 18
Rockmark, Berislavićeva 13
Dallas Music Shop, Tkalčićeva 7
Aquarius CD Shop, Varšavska 13
Eventimova prodajna mjesta i www.eventim.hr  
Entrio prodajna mjesta i www.entrio.hr

Organizator koncerta je LAA.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni