Nag-radne

Sound Report i Croatia Records vas nagrađuju! - završena

Sound Report i Croatia Records vas nagrađuju! - završena

Nastavljamo sa našom velikom akcijom blagdanskog darivanja na Sound Reportu. Ovaj put su naši prijatelji iz Croatia Recordsa odvojili pet albuma su objavljena pod njihovim labelom. Riječ je o albumima Quasarr – "Sjene", Laufer i Urban & 4 – "The Ultimate Collection", Matija Dedić – "Matija svira Arsena", Buđenje – "Ljubav nema pravila" i Damir Halilič Hal – "50", a jedan sretnik ili sretnica može osvojiti svih pet te time ukrasiti svoju glazbenu kolekciju ovim odličnim izdanjima.

Da bi ste sudjelovali u nagradnoj potrebno je: "lajkati" Sound Report na Facebooku, ukoliko niste, i ondje nam u inbox poslati poruku sadržaja: "CroRec nagradna" uz vaše puno ime i prezime, adresu i broj mobitela. Također podijelite ovaj članak na svome Facebook zidu i postavite vidljivost na javno). Nagradna traje do nedjelje, 27.12. u podne, nakon čega ćemo nasumce izvući i obavijestiti pobjednika/cu. Sretno!
Nagradna igra dostupna je samo stanovnicima Hrvatske.

Nagradu je osvojio: Filip Đurinić

Quasarr – "Sjene"
Ovo je njihov treći studijski album čiji su izlazak najavili singlovi "Prije tebe", "Sjene" te "Ljubav" u kojem su ugostili Josipu Lisac. Gostovanje Josipe Lisac njihov je svojevrstan ustupak jer članovi benda nisu skloni duetima, a Josipa je jedina pjevačica čiji vokalno-glazbeni izričaj, kao i njena pojavnost na sceni, ne odudara od Quasarrovih načela. Pjesma "Ljubav" donijela im je i prvog Porina u kategoriji najbolje vokalne suradnje te otvorila vrata većih koncertnih prostora.

Laufer i Urban & 4 – "The Ultimate Collection"
Dugo očekivano izdanje "The Ultimate Collection" donosi presjek rada benda Laufer koji su sjajnim pjesmama i koncertima te glazbom koja je pratila svjetske trendove obilježili devedesete godine prošlog stoljeća na ovim prostorima te jednako kvalitetan nastavak karijere Damira Urbana i njegove Četvorke.
Dvostruka kompilacija sa 33 pjesme podijeljena je na diskografsku karijeru Laufera te na diskografsku karijeru Damira Urbana & 4. Na prvom CD-u nalaze se kultne pjesme Laufera kao što su "Moja voda", "Dio tebe", "Svijet za nas", "Lopov Jack", "Govorim u snu", "Pustinje", "Bio sam kiša" i druge. Na drugom CD-u stvaralaštvo Damira Urbana & 4 istaknuto je pjesmama kao što su "Black Tattoo", "Odlučio sam da te volim", "Mala truba", "Spelujem ti ispriku", "Mjesto za mene", "Limun", "Nuclear Baby", "Astronaut" te mnogim drugim.

Matija Dedić – "Matija svira Arsena"
Na albumu se nalaze mnogi klasici jednog od naših najznačajnijih umjetnika, kantautora, pjesnika i skladatelja, nedavno preminulog Arsena Dedića, u izvedbi njegovog sina Matije, vrhunske interpretacije klasika kao što su "Sve što znaš o meni", "Kuća pored mora", "Tvoje nježne godine"... Niti dva mjeseca od objave našao je put do publike i ujedno mjesto na listama najboljih ovogodišnjih albuma.
"Iako se radi o intelektualnom pristupu glazbi, album 'Matija svira Arsena' ne gubi ništa od duhovnosti. Dapače, radi se o glazbi koja je pomirila vrhunski pijanizam i izniman ljudski faktor. U ovom slučaju dva vrlo bliska ljudska faktora", zapisao je glazbeni kritičar Hrvoje Horvat u knjižici albuma.

Buđenje – "Ljubav nema pravila"
Na albumu "Ljubav nema pravila" nalazi se 11 odličnih singlova koji su posljednjih nekoliko godina vladali domaćim radijskim eterom.
Među pjesmama objavljenim na albumu su "Nema straha za nas", "Ljubav nema pravila" i "Ispod tvog kaputa" pa sve do posljednjih hitova kao što su "Ne govori više", "Nije to ljubav", suradnja s Nenom Belanom u pjesmi "Sve da hoću" te aktualni singl "Nećemo se lagati " feat. Tomo in der Mühlen. Osim izvrsnog Nene Belana, na albumu gostuje i Vanna čiji raskošni vokal dolazi do izražaja u duetu "Zajedno" te Tomo in der Mühlen čija gitarska dionica krasi "Nećemo se lagati". Upravo je ta pjesma odabrana za singl koji prati izlazak albuma, a dinamičan videospot djelo je redatelja Tomislava Povića. 

Damir Halilić Hal – "50"
Jedan od najboljih hrvatskih gitarista, Damir Halilić Hal, objavio je novi dvostruki album "50". Na dvostrukom albumu nalaze se 23 skladbe i 12 pratećih spotova. Album je podijeljen na klasičan CD i pop rock CD na kojem je Hal pokazao i svoje vokalne sposobnosti.  Poseban bonus su 6 spotova na svakom od CD-a čiju režiju potpisuje Igor Modrić, koji je ujedno i koautor Halovih inovativnih live nastupa koji su posljednjih godina pod nazivom "Moć gitare/The Guitar Power" izvođeni diljem svijeta.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni