Specijal

Hit do hita - pjesme po kojima ćemo pamtiti 2019.

Hit do hita - pjesme po kojima ćemo pamtiti 2019.

Koje smo pjesme najviše slušali u godini na izmaku? Koji su to hitovi po kojima ćemo pamtiti 2019.? Odabrali smo domaći best-of i donosimo ga u nastavku.

Let 3 feat. Vuco feat. El Combo - “Golub Vaso”

Godina je započela jednom vrlo zanimljivom suradnjom. Poznati po spajanju nespojivog i jedinstvenom umjetničkom izričaju, Let 3 su udružili snage s Vucom i lansirali „Goluba Vasu“. Janje je žrtvovano.

 

Urban & 4 - “Iskra”

Radi se o jednoj od najkvalitetnijih pjesama objavljenih u 2019. Prepoznatljiva Urbanova poetičnost i gradacija snažnih emocija oduševila je široku publiku te tako dodatno potvrdila moć njegove nepresušne umjetničke inspiracije, koja se nastavila objavom pjesme „Div“ u prosincu.

 

J.R. August - “Crucify Me”

Premda su vjerni pratitelji J.R. Augusta ovu pjesmu imali priliku čuti uživo i ranije na nekim od njegovih nastupa, ove je godine dobila službeno video izdanje i plasman na tržište koje na istu nikako nije ostalo ravnodušno. Stvar koja slušatelju sjeda na prvu dok jedinstveni glazbeni izričaj J.R. Augusta izdvaja njegov rad iz mnoštva.

 

Brkovi - “Hoću da mi dijete sluša narodnjake”

Rođeni kontroverzni, nastavili su uzlaznu putanju uspjeha lako pamtljivih stihova te u primjesu punk-folk-wellness-spa žanra dodali malo metala. Hit je stvoren.

 

Vojko V - “Moja lipa”

Nakon što je u potpunosti izdominirao 2018. godinom, sve su oči bile uprte u ono što će Vojko sljedeće lansirati u javnost. Nije razočarao, jer, iskrenost i jednostavnost u glazbi je uvijek dobitna kombinacija.

 

Krankšvester feat. Mrle - “Ženu varam”

Mrle je u 2019. postao jedan od predvodnika viralnog sadržaja u regionu, a Krankšvester su predstavili zaokret u glazbenom izričaju.

 

Z++ - “Kabriolet”

"Lova nije sreća neke kažu ali seru, jel bi rađe plakala u Yugu il Porscheu?" - Z++ se pojavio i izdominirao.

 

Porto Morto feat. Darko Rundek - “Hodaj”

Nemoguće je da da uz ovu pjesmu niste barem jednom zaplesali. Zarazan elektro pop uz dodatak Darka Rundeka učinio je Porto Morto jednim od najuspješnijih glazbenih projekata godine.

 

Kandžija - “Seljak”

Nakon uspjeha „Magične butre“, Kandžija je zakucao najavu novog albuma objavom pjesme „Seljak“ s kojom su se mnogi poistovjetili...

 

Overflow – „Dim“

Trostruki povratak kultnog Overflowa – tri pjesme, tri koncerta, jedna večer. No, u trilogiji se posebno izdvojila pjesma „Dim“ koja je predstavila njihov novi početak, novu, zreliju i ozbiljniju fazu koju jedva čekamo čuti uživo na albumu i cjelovečernjem koncertu.

 

Detmeć - “Caracosa”

Direktni i žestoki – Detmećov album prvijenac obiluje društveno angažiranim tekstovima, a jedna od najžešćih stvari je „Caracosa“ koju smo ove godine slušali na repeatu.

 

M.O.R.T. - “Standing Runinng”

Skupili su pare i sada bježe u svijet – M.O.R.T. je predstavio prvi album na engleskom jeziku i ugodno iznenadio kvalitetom. Pjesma „Standing Running“

 

Nika Turković - “U mraku”

Najava ozbiljne samostalne karijere mlada Nika Turković odradila je plasmanom pjesme „U mraku“ koja je osvojila radijski eter. Pop pjesma kakvu je scena zaslužila.

dr.sc. Maja Trstenjak
dr.sc. Maja Trstenjak

Glavna urednica portala Sound Report