Specijal

Maja otkriva: Lara Ivanova

photo: Lara Ivanova, credit: YouTube screenshot

Maja otkriva: Lara Ivanova

Veliki glazbeni potencijal ovaj je put otkriven u Makedoniji. Lara Ivanova talentirana je šesnaestogodišnjakinja koja bi svojim glazbenim talentom uskoro mogla osvojiti cijelu regiju.

Zašto, odmah će vam biti jasno kada poslušate njen aktualni singl "Nekogas ke pomine" koji osvaja na prvu. Fantastično djelo moderne pop glazbe uz tehnički perfektan vokal tamnije boje, instantno je izdvaja iz mase i čini je jednom od trenutno najperspektivnijih mladih pjevačica regije. 

Lara se glazbom bavi od ranog djetinjstva, točnije od 6. godine kada je 2010. nastupila na dječjem glazbenom festivalu "Super Star". Također se bavi i baletom, a plesne je korake publici demonstrirala i na pozornici Makedonske državne opere u baletu "Orašar" i "Petar Pan". 

 

 

Njen prvi značajniji nastup dogodio se prije skoro dvije godine, kada je zablistala na jednom od najpoznatijih festivala u Makedoniji, "Makfestu", s pjesmom "Koj te uči taka" koju autorski potpisuje poznati skladatelj i producent Ile Spasev, koji je na istom događaju nagrađen za najbolji aranžman. Za ovu je baladu snimljen i spot, popraćen mnogobrojnim riječima hvale publike iz raznih krajeva svijeta, prvenstveno zbog jedinstvene emocije koju ova mlada glazbenica donosi. 

Istančana muzikalnost na koju je nemoguće ostati ravnodušan nagovještaj je jedne potpuno nove generacije koja unosi svježinu na regionalnu pop estradnu scenu. 

Posebnu pažnju javnosti dobila je i objavom pjesme "Poludena po tebe", zaraznog hita na visokoj razini kvalitete produkcije. Zbog nevjerojatne lakoće izvedbe i zrelosti u glasu, uistinu je teško povjerovati da se ovdje radi samo o šesnaestogodišnjakinji, no njeno višegodišnje iskustvo i pažljivo usmjeravanje stvorilo je jednu veoma impresivnu priču, a tek je na početku. 

 

 

Nikako se ne smije izostaviti i balada "Za nas" koja uz blage elemente orijentalnog prizvuka zvuči itekako uvjerljivo, obogaćena jednostavnom orkestracijom koja joj daje poseban prizvuk.

Ove dvije pjesme imaju i englesku verziju - "Crazy About You" i "Goodbye (Break Up Song)", čime je potvrđeno da za Laru postoje ambicije plasmana na svjetsko tržište.

Uz ovu razinu kvalitete i sjajan tim oko sebe, ona bi doista u skorijoj budućnosti mogla polako, ali sigurno, početi djelovati rame uz rame konkurenciji na svjetskoj sceni. 

dr.sc. Maja Trstenjak
dr.sc. Maja Trstenjak

Glavna urednica portala Sound Report