Specijal

Maja otkriva: Mary May

Maja otkriva: Mary May

Jesenski dani dobili su savršen soundtrack, a domaće kantautorice opaku konkurenciju.

Najopakiju dosad, svakako, a ona se skriva iza umjetničkog imena Mary May i upravo je objavila debitantski album „Things You Can't Put Your Fingers On”. Životni događaji na koje ne možemo utjecati uznemiruju naš put, pokušavaju nas skrenuti s njega, spontano i upečatljivo, baš kako i Mary May oduzima pažnju slušatelja. Ovo nije glazba za usputno slušanje, premda bi zbog atmosferičnog i melankoličnog karaktera mogla pripadati toj skupini. No, zanimljiva boja glasa uz pop-blues ugođaj melodije zaustavlja vrijeme i zamrzava slušatelja u jednostavnosti i iskrenosti njenog mikrokozmosa. Uvlači se u svaku poru, toplo, nostalgično, nenametljivo, uvjerljivo i zapanjujuće.

 

 

Trinaest pjesama od kojih je nemoguće izdvojiti jednu da odudara od standarda kvalitete kojeg je sama glazbenica postavila. Nose izuzetan potencijal i za svjetsko tržište, izvrsno bi pristajale istovremeno i na intimnim akustičnim klupskim svirkama, većim koncertnim prostorima, ali i kao sastavni dio svakog radijskog etera.

 

 

Estetski lijepa glazbena cjelina koja obiluje mekoćom zvuka koja je samo površina čvrstog i ranjenog karaktera koji se skriva u srži priče. Koraci odrastanja koji emotivno nisu uvijek laki i jednostavni, iskreno i beskompromisno su preuzeli stihove koji nikog neće ostaviti ravnodušnim.

 

 

Izdvojiti jednu pjesmu kao posebnu preporuku i centralnu točku albuma naprosto je nemoguće. Krenite od početka prihvatite poziv Mary May, dopustite vlastitoj duši da okusi dio njenog svijeta. Vjerujte, nećete požaliti.