Specijal

Mjesec glazbe: Run The Jewels - svjetski ambasadori Record Store Daya

Mjesec glazbe: Run The Jewels - svjetski ambasadori Record Store Daya

Iza nas je popis impresivnih imena koja su obilježila Record Store Day.

Rame uz rame Metallici, Daveu Grohlu, Iggyju Popu, Ozzyju Osbourneu, Jacku Whiteu, Chucku D i St. Vincent ove su godine Run The Jewels.

Oduvijek sam bio dio ove zajednice, naravno da sam pristao da budem ambasador kada je stigao upit! - izjavio je reper i producent ELP-P, službeno objavljujući svoju novu dužnost. 

 

 

Run The Jewels je američki hip hop duo, supergrupa iza koje su tri studijska albuma. Killer Mike i ELP-P zajedno djeluju od 2013. 

Kao pokretačka snaga alternativnog hip hopa, El-P je surađivao s Aesop Rockom, Mr. Lifom i Cageom, između ostalih. Vlasnik je i suosnivač diskografske kuće Definitive Jux. Killer Mike je glumac i aktivist, osim što je glazbenik. Scena ga je upoznala u pjesmi "Snappin' and Trappin" koja se našla na EP izdanju grupe Outcasta "Stankonia", ali i na pjesmi "The Whole World" iste grupe koja je nagrađena i Grammyjem. 

 

 

Debitantski album "Run The Jewels" objavili su 2013. Godinu dana nakon objavljen je i njegov nasljednik, a na remiksu istog gostovali su Prince Paul, Boots, Geoff Barrow, Zola Jesus, The Alchemist i Just Blaze. Sav je prihod od albuma doniran i dobrotvorne svrhe. 2015. je objavljen njihov treći studijski album, nakon čega je uslijedila koncertna promocija. 

Indie dućani su obogatili mogu ljubav prema rap glazbi. Super Sounds u Atlanti bio je moj raj kada sam bio klinac. Tamo sam čuo novu glazbu, raspravljao sam s ostalim ljubiteljima glazbe pa čak i upoznao neke glazbenike. - izjavio je Killer Mike.

Record Store Day ove se godine održava 21. travnja.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni