Specijal

Odabrali smo bendove za INmusic Breakthrough 2019.!

Odabrali smo bendove za INmusic Breakthrough 2019.!

Donosimo pet hrvatskih i pet slovenskih bendova koje je od mnoštva prijavljenih redakcija Sound Report portala odabrala za finalni krug natječaja "INmusic Breakthrough"

                                   

HRVATSKA

 

One Possible Option

Riječkog rocka nikad dosta. One Possible Option svoj posao radi kvalitetno. Pozornica INmusica mjesto je za njih.

 

Pepel Puh

Zanimljiv projekt koji će svakom slušatelju zasigurno instantno popraviti raspoloženje i pobrinuti se za rasplesanu zabavu specifičnom, šaljivom vizijom. Uz blagi etno prizvuk, uklopili bi se u raznolikost šarolikog programa ovogodišnjeg INmusic festivala.

 

Through Infinity

Žanrovski nešto ozbiljniji bend čiji su uzori velikani poput Joea Satrianija, Neala Morsea, Dream Theatera, Bon Jovija i sličnih. Progresivniji zvuk koji ima veliki broj pregleda na YouTubeu, zaslužuje da učvrsti svoju poziciju na domaćoj sceni.

 

Home Conflict

Energični mladi punk rokeri premda su na samom početku karijere, svoj su glazbeni poziv shvatili ozbiljno. Budući da su, osim domaćeg, fokusirani i na inozemno tržište, INmusic je idealna prilika da svoj debitantski album predstave publici koju će zasigurno pokrenuti njihov jednostavni, prepoznatljivi distorzirani ritam.

 

Paul The Walrus

I prošle smo godine izrazili želju da ovaj bend bude dio festivala. Stojimo pri prošlogodišnjoj odluci i dajemo ovom bendu još jednu šansu, ulaznicu u finalni okršaj.

 

 

SLOVENIJA

 

Fed Horses

Izvanredno kvalitetan slovenski pop bend koji je ove godine pokušao otići na Eurosong. No, u tome nisu uspjeli, usprkos visokim ocjenama žirija. Djeluju i na engleskom i na slovenskom, a produkcijska kvaliteta uz primamljivu boju vokala i više su nego dobar razlog da ovu ekipu slušamo na INmusic festivalu.

 

Torul

Slovenski majstori indie elektronike mješavina su Depeche Modea i Daft Punka te svoj rad već neko vrijeme redovito predstavljaju publici diljem Europe. Izuzetno kvalitetan projekt, iznenađujuće dobar i kompaktan.

 

Seul Ocean

Odličan progresivni rock svjetlo je dana ugledao na njihovom prvom albumu “Je Fais Revivre”. Malo instrumentalne glazbe u festivalskom okruženju ne bi bilo na odmet.

 

Spotless Minds

Sirovi rock'n'roll službeno je opisan kao radioaktivna fuzija alternativne glazbe devedesetih, solaža osamdesetih i funk glazbe. Zvuk Seattlea na ulice Celja donio je bend Spotless Minds koji jedva čeka novu priliku kada će uživo moći predstaviti svoje stvaralaštvo.

 

China Traffic

Tročlana garažna zvučna estetika nije toliko konfuzna kao najprometnije kineske prometnice, ali je dovoljno uzbudljiv da ozbiljno protrese INmusic alternativno-psihodeličnim zvukom.

 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni