Specijal

PREMIJERA: Monarchy -

PREMIJERA: Monarchy - "mid:night"

Nakon velikog uspjeha pjesme "Hula Hoop", s dva milijuna streamova diljem svijeta, londonski pop duo Monarchy novu pjesmu "mid:night" regionalnoj publici premijerno predstavlja na Sound Report portalu.

 

Sa stalnom adresom u Londonu, pop dvojac Ra Black i Andrew Armstrong novom pjesmom i spotom ujedno i najavljuju nadolazeći studijski album koji bi se na tržištu trebao naći početkom ljeta ove godine. 

Pjesma je nastala kada sam se vratio u London, nakon napornog putovanja, zaljubljen preko ušiju. Radost i vrtoglavica koja se javlja kada vidiš osobu u koju si se zaljubio, kada te na nju podsjeća sve čime si okružen. Također sam bio i u nekim teškim situacijama, borio sam se s neispunjenim očekivanjima. Trčao sam okolo kako bi zadržao zdrav duh, no ponekad mi je svega bilo previše, nisam se mogao nositi sa svime. Zato sam stvorio imaginarno mjesto, kao utočište za moj um. Tamo je bila ponoć, zatvorio bih oči i otputovao u svemir. Osjećao sam se malen, ali smiren među zvijezdama. - izjavio je pjevač Ra Black.

U ovoj sam pjesmi želio iskoristiti glas kao instrument, svakom trenutku dodati dinamiku. Bio je to veliki zalogaj za Ra, čak sam njegov glas koristio i za dionice perkusija. Ostalo je istraživanje funk i disco glazbe u francuskom stilu, no s otiskom grupe Monarchy. - dodao je Andrew Armstrong.

Spot za "mid:night" režirao je prestižni modni fotograf i redatelj Alberto Van Stokkum: U ovom sam spotu želio pomiješati dva antagonistička svemira. U ta se dva svijeta odvija priča, zabranjena ljubav između dvije djevojke u bizarnoj i nehumanoj zajednici. Bend im svira, a glazba je također zabranjena. Padaju u trans i oslobađaju se.

 

Monarchy je osnovan 2009.; njihov je prvi nastup na Cape Caneveral festivalu u Floridi bio prenošen i u svemir, čime su postali prvi bend koji je emitirao uživo u svemir.

Nastupili su na najpoznatijim svjetskim festivalima kao Coachella, Love Box, The Big Chil, Melt Festival, odradili nekoliko svjetskih turneja, a 2013. objavili singl s Ditom Von Teese.


www.monarchysound.com

Monarchy

 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni