Vije-sti

A što ćeš ti večeras? Album - knjiga – koncert – 14.4.2020.

A što ćeš ti večeras? Album - knjiga – koncert – 14.4.2020.

Karantena, dan… ne znam točno koji. Ovih dana vrijeme ne postoji i svi se dani pretaču u jedan kontinuum. Trenutna situacija prisilila nas je na ostanak kod kuće kako bismo zaštitili i druge i sebe. To nam daje mnogo vremena da se posvetimo stvarima koje smo zanemarivali, koje nismo stizali raditi ili nečemu posve novome. Nikad nam nije bilo lakše doći do novih sadržaja i izvora zabave kako bismo si skratili vrijeme do trenutka kad Krizni stožer kaže da se sve vraća u normalu. I Sound Report je ovdje da vam pomogne u ovoj krizi. Evo nekoliko glazbeno-knjiških prijedloga koji bi vam mogli pomoći u kraćenju vremena dok ste kod kuće. Čuvajte se!

KONCERT: Foo Fighters - Live at Wembley Stadium (2008.)

Prošle godine kada smo se još uvijek smjeli okupljati u većim brojevima, u pulskoj su Areni nastupili legendarni Foo Fightersi. Sjećanja na taj spektakl još su uvijek svježa i radosna pa zašto ih ne oživjeti. Snimka nastupa na Wembley stadionu jedna je od najpoznatijih snimki Foo Fightersa i od početka do kraja je ispunjena adrenalinom i čistim rock n' rollom. Iznimno prikladno za karantenu u kojoj smo vjerojatno i zaboravili kakav je osjećaj biti na odličnom rock koncertu.

 

ALBUM: Nine Inch Nail – „Ghosts V: Together“ i „Ghosts VI: Locusts“

Industrial velikani Nine Inch Nails objavili su čak dva albuma ove godine. Ako mislite da to nije dovoljno dobro, pazite ovo: oba albuma možete besplatno skinuti sa službene stranice benda. Albumi su još jedan proizvod plodonosne suradnje Trenta Reznora i Atticusa Rossa i svojim mračnim, ali optimističnim zvukom pružaju slušateljima podršku u ovim teškim vremenima.

 

 

KNJIGA: Mick Wall – „When Giants Walked The Earth: 50 Years of Led Zeppelin“

Ima li što uzbudljivije od priče jednog od najvećih bendova svih vremena? Mick Wall svoju knjigu temelji na intervjuima koje je vodio s preostalim članovima benda nakon smrti bubnjara Johna Bonhama. Neka vam priče o ovim gigantima skrate čekanje do trenutka kada ćemo i mi moći ponovno ponosno hodati Zemljom.