Vije-sti

Albina objavila video za pjesmu “Imuna na strah“

Albina objavila video za pjesmu “Imuna na strah“

Finalistica showa The Voice Hrvatska u spotu je spojila ljubav prema glazbi i plesu

Šira javnost upoznala ju je kao finalisticu treće sezone showa The Voice Hrvatska, a došao je trenutak da se ova mlada splitska pjevačica predstavi i samostalnim glazbenim radom. Nakon što je nedavno predstavila debitantski singl ”Imuna na strah“, Albina objavljuje i prateći spot! Video je snimljen u zagrebačkom kazalištu Komedija, u suradnji s timom predvođenim redateljicom Sandrom Mihaljević. Pjevačica je tom prilikom spojila ljubav prema glazbi i plesu te se po prvi put okušala u penjanju na svilu, u čemu su joj pomogli hrvatski plesači i akrobati Emil Kuzminski i Mateja Ivanković.

Snimanje ovog spota je bilo jedno jako zanimljivo iskustvo. Sandra Mihaljević je smislila ideju koja je bila prilično ambiciozna i posebna - scenarij kao da je rađen za neki film, zbog čega je i proces nastajanja videa bio izazovan. Emil i Mateja, koja je u spotu odradila tehničke pokrete koje ja nisam mogla, imali su jako važnu ulogu tijekom čitavog snimanja; bili su profesionalni, pristupačni i nije mi bilo teško opustiti se uz njih. Sve vratolomije radili smo s visine, koje se inače plašim, zbog čega vidim simboliku u povezanosti spota i teme pjesme. Drago mi je da sam imala priliku okušati se u takvom nečem i presretna sam jer smo uspjeli realizirati tu ideju, Sandra i tim su odradili odličan posao. Jako sam zadovoljna, nadam se da će vam se spot svidjeti - izjavila je Albina.

Uz nju, riječi hvale o čitavom procesu snimanja imao je i plesačko-akrobatski duo, koji se također pojavljuje u spotu: Na snimanju nam je bilo zabavno i opušteno, uz takvu ekipu ne može biti drugačije. Albina je veliki profesionalac, jako draga osoba s predivnim glasom koja se bez straha okušala u penjanju na svilu. Sve je odradila kao od šale, jako nam je drago što nam je ukazala povjerenje. Ne bismo imali ništa protiv da se ovo iskustvo ponovi - komentirali su Emil i Mateja.

Pjevačica je tijekom snimanja spota surađivala s timom sastavljenim od imena zaslužnih za zamijećene spotove hrvatskih glazbenika. Uz Sandru Mihaljević, koja potpisuje režiju, montažu i kameru, dio čitave priče bili su Igor Ivanović (fotografija, kamera, montaža, boja), Amir Mulić (rasvjeta), Katrin Mraković (asistent produkcije) i Ivan Vranjić (kamera).

Objava pjesme „Imuna na strah“ nije Albinin prvi istup u glazbeni svijet. Splićanka je odrasla u obitelji koja je njegovala kreativno izražavanje kroz pjevanje, a prisutnost glazbe od ranog djetinjstva učvrstila je i njenu privrženost sceni. Za to je velikim dijelom zaslužan i „Music Talents“, glazbeno-edukativni projekt kojem se pridružila kao osmogodišnjakinja. Umjetničko sazrijevanje, koje je oblikovalo i šestogodišnje iskustvo sviranja klavira u glazbenoj školi, pjevačica je dodatno definirala i tijekom srednjoškolskih dana nastupom u mjuziklu Little Shop of Horrors, čija se priprema odvijala u Hrvatskome narodnom kazalištu u Splitu i koji ističe kao jednu od prekretnica u njenom životu. Spomenuto joj je iskustvo dalo priliku da otkrije mogućnost interpretiranja emocija kroz ples i glumu, koje i danas voli kombinirati s pjevanjem. Sva ta iskustva u glazbeno-scenskom okruženju formirala su Albinu kao pjevačicu koju je šira publika imala priliku početi upoznavati ove godine tijekom showa The Voice  Hrvatska, a sada i kroz svoju prvu pjesmu objavljenu u izdanju diskografske kuće Universal Music Hrvatska.

Slušajte „Imuna na strah“ na digitalnim glazbenim servisima: https://albina.lnk.to/imunanastrah

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni